От х:

Днес в x:

Съвета: Повече пари за спорт, само при продажби

С допълнителните пари, децата трябва да бъдат изкарани на спортните терени, смята Ламбов

Общинската субсидия за спортните клубове на територията на община Хасково се увеличава от 60 на 100 000 лв, прие днес хасковският общински съвет. Вносител на докладната бе съветникът от „Гергьовден“ Митко Ламбов, самият той-отдавнашен спортен деятел. Неговият клуб Хасково-2 е може би най-многобройният спортен клуб в града с над 100 трениращи деца. За разпределянето по клубове на тези 100 000 лв се създава комисия в състав, Ламбов, Красен Ангелов и Живко Архондев, юрист и представител на администрацията. Първата работа на тази комисия е да изработи критерии за финансиране-дали ще се залага на масов спорт или високо спортно майсторство.

„Да не се лъжем и тия пари не стигат ама поне е някакво начало“, коментира Ламбов.

Тия допълнителни пари обаче не са налични. Те могат да дойдат, а могат и да не дойдат, в зависимост от собствените приходи на общината и по специално на тези от продажби на общинска собственост. Този иначе непрекъснат процес през последните 10-на години, на практика спря през 2011-та. При такъв вариант допълнителното финансиране остава само на хартия, понеже не бе планирано друго перо откъдето парите да бъдат „клъцнати“. БСП предложи парите да се заделят от субсидията за тролейбусен транспорт, понеже към тролеите ще отидат паяците и общинското предприятие ще има източник на приходи. Мнозинството обаче отхвърли това предложение.

Спортните деятели обаче са оптимисти, че допълнително пари ще има. Този им оптимизъм се допълни от изявление на кмета Иванов, според което той вече имал договорени купувачи на общински имоти за няколко милиона и се надява процедурите при продажби да минат през този съвет. Има ли продажби, ще има и пари за спорт.

Г. Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини