От х:

Днес в x:

Шофьорът-убиец от Клокотница се предал сам

Фиатът на загиналия Станимир е бил спрян малко след Клокотница в посока Хасково

54-годишният Здравко Стоянов от Пловдив, който блъсна и уби с форда си 25-годишния Станимир от село Крепост в неделя вечерта край Клокотница, се е предал сам в полицията вчера. Това съобщиха от окръжна прокуратура, която поема случая. На пловдивчанина му е наложена 72-часова мярка „задържане под стража“, вероятно в петък държавното обвинение ще поиска от съда да му наложи постоянна мярка за неотклонение.

Досието на Здравко Стоянов се оказа порядъчно дълго. Зад гърба си 54-годишният мъж има 11 присъди. Повечето от тях са за кражби. Последната обаче е за наркотрафик. През 2003 година той бил закопчан на Капитан Андреево, след като в микробуса му били намерени 29 килограма хероин. За дрогата той получава присъда от 7 години и 6 месеца, към която магистратите прибавят още една година от стари осъждания. Така той влиза зад решетките за общ срок от 8 години и 6 месеца.

На 11 май 2010 година Софийският градски съд го освобождава предсрочно условно с изпитателен срок от 2 години, 1 месец и 11 дни.

Преди да измине изпитателния срок обаче Здравко Стоянов блъсна с „Форд Галакси“ и уби на място спрелият да смени спукана гума на Е-80 Станимир. 23-годишната му приятелка Ронка пък бе откарана в тежко състояние в хасковската МБАЛ, по последна информация младата жена вече е транспортирана в пловдивска болница.

След инцидента в неделя вечерта рецидивистът е избягал от местопроизшествието. „Вероятно е усетил, че арестът му е неизбежен“, коментираха запознати със случая.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини