От х:

Днес в x:

Нула граждани обсъждат бюджета в зала Хасково

Зала Хасково. Нула граждани, неколцина общински съветници

Нито един гражданин на Хасково, като се изключат неколцина общински съветници и журналистите, не дойде тази вечер в зала „Хасково”, където трябваше да се проведе общественото обсъждане на бюджета на общината за 2012 година.

Кметският екип – градоначалникът, заместничката му Недялка Станева и главната счетоводителка, напразно очакваха въпроси за финансовата рамка. Цялата процедура продължи едва няколко минути и се ограничи с кратко изказване на Георги Иванов.

„Както виждаме, никой не проявява интерес към обсъждането на бюджета. Явно хората се интересуват само ако стане някакъв скандал”, предположи той.

„Или пък може би, след толкова години управление, хората ни имат доверие и затова смятат, че няма нужда да се обсъжда бюджета”, продължи той.

Второто предположение очевидно му хареса повече, защото го повтори няколко пъти.

„Тазгодишният бюджет се различава от миналогодишния с 5 млн. лв. Разликата идва от диспансерите, които бяха преобразувани в болници и формират самостоятелни бюджети. Останалото е същото. Миналата година се издънихме с продажбите, което доведе до неизпълнение на капиталовата програма, да се надяваме тази година нещата да са по-добре. Но като цяло ще е трудно, защото заложените приходи са същите, а цените на ток, вода, горива скочиха. Но ще се справим”.

„Радвам се, че общинските съветници проявяват интерес, но тук те нямат право да се изказват, защото това обсъждане е за мнението, препоръките, изказванията на гражданите. Но съветниците пък ще си кажат мнението на сесията на 24 февруари, когато ще се гласува бюджета”, завърши той.

На обявеното днес обществено обсъждане дойдоха съветници от „Коалиция за Хасково” – Иван Иванов, шеф на ОбС, Николай Кючуков, Албен Манджуков. От ГЕРБ присъстваха шефът на групата Иван Панайотов и Евгения Ангелова, която е и зам.-шеф на ОбС. БСП също отчете присъствие – в залата бяха Иван Станчев и Божидар Драганов. Липса на интерес към разпределението на парите в общината демонстираха хората на Златко Марчев, групата на ДПС, СДС, ДСБ и „Гергьовден”.

Тодор Кръшков

Кметският екип напразно чакаше въпроси за бюджета
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини