От х:

Днес в x:

ГЕРБ не ще Георги Иванов за депутат. Преглед на регионалния печат

ГЕРБ не ще Георги Иванов за депутат. Това е акцент от интервю с областния координатор на партията Иво Димов в „Новинар юг”. „Не мисля, че ГЕРБ трябва да припознава Георги Иванов като свой кадър, в партията има доста можещи и знаещи хора за листата”, отговаря на въпрос Димов. Интервюто с него е повод първите сто дни от управлението му като кмет на Димитровград. В него Димов признава, че градът не е съвсем зле, но не е доволен, защото това не е неговата представа за изчистен от снега град. Той поискал помощ от военния министър, който да прати военна техника.

Бизнесът в Харманли потъна с поне 12 млн. лв., водещо заглавие на първа страница в „Новинар юг”. Голямата вода на 6 февруари съсипала 80 магазинчета и десетки коли.

Комшиите от Бурса ремонтират църквата в Бисер, акцент от 2-ра. Това станало ясно след посещението на Нешет Чакмаклъ, зам.-кмет на четвъртия по големина град в Турция. Било взето решение общината в Бурса да снабди всяко пострадало семейство в харманлийското село с пералня, телевизор и хладилник.

Диана поиска доживотен затвор за убиеца на баща си, водещо на 3-та. Делото всъщност ще се гледа днес. Доживотна присъда обаче няма как да бъде произнесена, защото процесът върви по съкратената процедура, при която подсъдимият прави пълни самопризнания, а съдът е длъжен да му определи наказание под предвидения в закона минимум. Случаят е от миналата година, когато пияна компания влязла в дома на Никола Атанасов в с. Лозен за цигари. Подсъдим е Здравко Томов, останалите са съучастници.

Снимат Хасково за Google Maps, акцент от 4-та. Колите на компанията ще снимат редица градове в България, сред които и Хасково.

Харманлийци: трагедията ни остави в сянката на Бисер и Свиленград, заглавие на голям материал на 6 страница.

Все още дирят 3 жертви на потопа, анонс над главата в „Хасковска Марица”. Темата е водеща на 3-та. Все още не са открити телата на Недялка и Георги Бойчеви, които бяха застигнати от пороите край Малки Воден, пише вестникът. Другата неоткрита жертва на потопа е Веско Делев от Иваново, чиято съпруга също е сред загиналите.

Мюфтийството съди държавата заради джамия, водещо на първа страница. Хасковското мюфтийство си иска Ески джамия в Стара Загора. Вестникът допълва по темата, че сградата бе ремонтирана и обновена по оперативна програма „Регионално развитие” с 2 млн. и 400 хил. лв. и се превърна в музей на религиите.

Ръст на безработните млади хора, водещо на 2-ра. 2397 са регистрираните безработни до 29 години в областта, по данни на Бюрото по труда. Това прави 20.6 процента от всички или всеки пети млад човек е без работа.

Дават на прокурор маркучите край скъсаната дига, друго заглавие от 3-та. След като аварийните екипи установиха човешка намеса за скъсаната дига край Свиленград, случаят се поема от районната прокуратура.

Тотю Младенов заряза лозята край Ивайловград, темата на 4 страница.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини