От х:

Днес в x:

Двама са още в неизвестност след потопа. Преглед на регионалния печат

Двама са още в неизвестност след потопа, пише в анонс над главата „Хасковска Марица”. Темата е развита на цялата 4 страница и описва положението в харманлийското село Бисер. Жертвите са четири, но може да станат шест, защото двама души все още не са открити.

Изгрев блокиран в преспите, акцентът от първа страница. Снегът в целия град изнерви хасковлии, чисти се едва едва, цели квартали останаха блокирани, допълва вестникът.

Свиленград иска роторен снегорин за затрупани села, чело на втора страница. Пожарникари от София и Бургас отводняват „Гебран”, допълва подзаглавието.

Арест за румънци за 8.5 кг. хероин, водещо заглавие на трета страница. Вчера съдът остави мулетата зад решетките.

Снегът отложи изложбата на Жени Господинова, заглавие от 8 страница. Галерия „Форум” била наводнена, затова изложбата се отлага за пролетта.

Камбаната е по-важна от сирената, челно заглавие в „Новинар юг”. Думите са на областния управител Ирена Узунова. Изданието цитира думите й, че оповестителните системи се поставят само на големите страгически язовири. Губернаторката, която е трети ден неотлъчно в Бисер, критикува действията на общината в Харманли, която била предупредена с факс за предстоящите обилни валежи и снеготопене още в петък.

Железният път за Азия затворен поне месец, заглавие над главата във вестника. Щетите по релсите са големи, възстановяването ще отнеме поне месец. Железницата бе инспектирана от министъра след бедствието в региона.

Половин метър сняг прати 60-годишна в Старческия, акцент от 2-ра. Покривът над главата на Дорка Желязкова рухнал, жената е настанена в старческия дом в Кенана.

На Зарезан съветник жали присъда за побой, водещо на 3-та. Общинарят от Стамболово Шериф Аптурман напердашил съселянин на лозе, осъден на първа инстанция, обжалва.

Руската зима вкара футбола в зала, акцент от спортната страница. Става дума да играчите от Димитровград.

„Рона” с благотворителен концерт за Бисер и Венеция, заглавие от 12 страница. Концертът е днес в зала „Дружба”.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини