От х:

Днес в x:

На 15 км от Хасково: 100 души откъснати от света

Това е пътя към Любеново. Бил проходим днес

Хасковското село Любеново вече трети ден е откъснато от света. В понеделник и вторник, единственият път за селото бе залят с вода. Днес водата се е оттеглила....заедно с пътя. 30 метра от настилката е пропаднала на повече от метър дълбочина и преминаването е абсолютно невъзможно, сезираха наши читатели. Това е видно и от снимката изпратена на редакционната ни поща. „Нищо чудно в община Хасково още да не знаят, че пътя е пропаднал. Иначе твърдят че всичко е наред“ пише наш читател с името Viktor.

Viktor цитира изявление на кмета на общината Георги Иванов пред агенция Фокус от ВЧЕРА, в което се твърди, че „пътят е отворен, така че да се преминава....“

Доколко може да се преминава през Любеново ДНЕС, може да прецените сами. На запитване на Haskovo.net от вчера, от пресслужбата на общината отговориха, че имало проблем с доставките на хляб за Родопи и Любеново, но че проблемът е решен, след намесата на кризисният щаб на общината воден от замкмета Златимир Желев.

Справка със спасителните служби, потвърди, че е доставено хляб за село Родопи, но и днес се работи това да се случи в Любеново. От общината са поискали от местната служба пожарна и аварийна безопасност да имат готовност да им предоставят верижна машина, с помощта на която да „пробият“ до Любеново по черен път откъм Динево. Пожарната е отговорила положително, но до късният следобед днес, подобна машина не е изискана. По думите на хора от Любеново, до 13.30 днес, достъпът до селото не е възстановен и хляб няма.

Любеново е на 15 км от Хасково и по данни на ГРАО е обитавано от 117 души. Много хасковлии обаче на практика живеят там във вили, привлечени от близостта с областният град и международния път Е-80.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини