От х:

Днес в x:

Дерайлира международния влак за Истанбул

5 часа по-късно, влакът за Истанбул все още бе заседнал край Симеоновград

Международния влак Букурещ-Истанбул излезе от релсите в района на Симеоновград в 4 сутринта, след като се удари в дърво сринало се върху релсите от близкото свлачище. Като по чудо, влакът не се е преобърнал. 5 часа по късно, екипи на БДЖ полагаха усилия да качат локомотива и първите два вагона обратно върху релсите.

По думите на машиниста Янко Генчев, влакът се движил с „крайцерска“ скорост от 80 км в час. В този момент в прожектора на локомотива се появило солидно дърво паднало напреки върху релсите. Заедно с него се било сринало и голямо количество пръст. Машинистът набил спирачки, обаче не успя достатъчно да намали скоростта. Паднали талигите на десните колела. По обясненията на машинистът, това са устройствата които прикрепят колелата към релсите. Влакът заорал и спрял 200 метра след сблъсъка. „Не знам как не се обърнахме“ чистосърдечно си каза машинистът.

Инцидентът е резултат от старо свлачище, активирало се заради силните порои. Земята там си падала от доста време, поясниха и местни жители. Сега обаче се откъснал солиден къс с дървета и храсти и той създал непреодолимо препятствие пред влака.

Няма данни за пострадали. Влакът не е понесъл сериозни щети и след качване на релсите ще продължи до най-близката гара за ремонт.

Г.Христов

За щастие излезлите колела не довели до преобръщане

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини