От х:

Днес в x:

Бус и Тир се разминаха с премазване до Горски Извор

Шофьорът на буса бе доволен че му сее разминало

Софийски Тир и Пловдивски бус се разминаха със зловещ челен удар на международен път Е-80, малко след село Горски Извор, в посока Пловдив. Бусът пътувал към града на тепетата и при ускоряването на излизане от селото, поднесъл на по зле почистен участък от пътя. Шофьорът, който се представи само с малкото си име Димитър, опитал да овладее возилото си, но то влезнало в насрещното-току пред бронята на Тир пътуващ за Хасково. Камионът рязко свърнал в страни за да избегне челния удар и заорал в канавката. Преди това обаче ударил бус-а в лявата част и го завъртял около оста му.

По-лекото возило е със смачкана предница и с контузена предмишница на водача си. Димитър обаче отказал помощ от пристигналата на място линейка. Двамата шофьори на тира не са пострадали.

ПТП-то е едно от малкото по нашите пътища, в което всички водачи бяха на едно мнение-виновен е буса и вместо нерви, демонстрираха облекчение, че им се е паднал малкия дявол. Шофьорът на тира, Мариян Арбов от Поповица обясни, че пътувал празен за Хасково и успял да избегне челния удар заради малката си скорост. Возилото му бе почти незасегнато.

Димитър пък бил натоварен с лекарства. Карал служебен автомобил на фармацевтична компания и пътувал от Хасково за Пловдив.

Г.Христов

Колата и водача бяха пострадали сравнително леко

Един от двамата водачи на тира
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини