От х:

Днес в x:

Искат експертиза на пътя-убиец в Симеоновград

Тримата адвокати на Данаил и Живко. Бойчев е в средата

Ново искане на адвоката Бойчо Бойчев разбуни духовете днес в съдебната зала, където върви процесът за жестоката катастрофа с шестима загинали младежи в Симеоновград. Подсъдими са двамата братовчеди Данаил Георгиев, обвинен че при шофиране в нетрезво състояние е убил шестима души, и Живко Георгиев, който пък застава пред съда защото е дал ключовете от колата на пиян шофьор.

След като бяха разпитани всички свидетели, дойде ред да бъде изслушана автотехническата експертиза. Преди това обаче да бъде изготвена експертиза на пътната отсечка, където е станала трагедията, поиска адвокатът Бойчев. По думите му ул. „Съединение“ продължава да е в същото плачевно състояние, както по време на катастрофата. Юристът поиска вещо лице да направи скица и да отбележи дупките и неравностите по платното, отговаря ли отсечката на условията за безопасно движение, кой е собственик на пътя и кой носи отговорност за състоянието му.

„В България зачестиха тежките пътни инциденти със загинали, станали на пътища и улици в трагично състояние. Има осъдени шофьори, но е време и длъжностните лица, отговорни за състоянието на тези пътища, да понесат своята вина за трагичните инциденти“, аргументира се Бойчев. По думите му улицата-убиец в Симеоновград продължава да е в същото трагично състояние и там може да има нови жертви.

Прокурорът Павел Жеков се противопостави на искането на защитата. На същото мнение бяха и адвокатите на частните обвинители. Според тях състоянието на улицата вече е по-различно отпреди близо година. Освен това никой не спори за лошата настилка. Но при всички случаи водачът е длъжен да се съобразява с пътните условия и да шофира със съобразена с тях скорост, така че вината в случая е ясна. Няма нужда от нови експертизи, които ще доведат до забавяне на процеса, смятат те.

По искането на Бойчев съдът ще се произнесе след кратка почивка.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини