От х:

Днес в x:

Издирват свидетел по делото срещу Теньо Лудия

Водят Теньо Лудия в съдебната зала

Неявил се свидетел по делото за изнасилване и отвличане срещу Теньо Стоилов – Лудия ще бъде отново призован за следващото съдебно заседание. Това бе сред причините за отлагането на днешния процес за 13 февруари.

Теньо Стоилов е изправен пред Темида по обвинение в отвличане и изнасилване. В началото на месец май миналата година той качил насила в колата си и по-късно изнасилил в горичка край Димитровград 26-годишна жена, твърди обвинението.

Свидетелят се казва Румен Гергов и според защитата на Теньо Лудия е видял как младата жена се качва доброволно в колата му. С показанията му адвокатите се надяват да съборят обвинението в отвличане. Гергов ще бъде издирен чрез работодателя му, защото за днешното заседание не е бил редовно призован.

Днес показания дадоха шестима свидетели. Те видели как на връщане от гората Теньо Лудия закъсал с колата, а двама от свидетелите я бутали, за да запали. Младата жена стояла край тях, а после сама се качила в автомобила. Според едни свидетели тя изглеждала притеснена, според други – не.

Теньо Стоилов има 11 присъди зад гърба си, 2 от тях са за сексуално посегателство.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини