От х:

Днес в x:

Новият координатор на ГЕРБ: Ще търся диалог с хасковския кмет

Иво Димов

Новоназначеният областен лидер на ГЕРБ, кметът на Димитровград Иво Димов от снощи застана начело на партията в региона, като смени досегашният координатор Иван Петров. Ще може ли да съвместява кметската с партийната длъжност и каква ще бъде политиката на ГЕРБ по отношение на ключови за региона теми, бяха част от темите засегнати в бързо телефонно интервю, което Димов бе любезен да даде за читателите на haskovo.net.

Може ли да се каже, че едно лоби в ГЕРБ спечели за сметка на друго?

-По никакъв начин не съм бил част от личните войни на моят предшественик с други ГЕРБ фактори в региона. Така че не се чувствам като част от някакъв победил лагер. Въпреки, че лично аз съм имал сериозни разногласия с Иван Петров, мога да кажа, че не съм участвал в никакви планове срещу него.

Вярно ли е, че сте имали спънки от негова страна по време на предизборната кампания и едва ли не сте спечелили въпреки него?

-Абсолютно не. Бе ни оказано пълно съдействие от ГЕРБ в областта, на което се дължи и до голяма степен и изборната ми победа.

Смениха Петров с мотива, че му е много работата като депутат и координатор. А на вас, като кмет и координатор?

-Чисто технологично, много трудно бих могъл да върша и двете работи. Признавам. Ще разчитам на екипа в партията да ми помага. Това е екипна работа, еднолично не може. Ще разчитам на същите хора, на който досега залагаше и г-н Иван Петров. Шанс да участват в процесите в ГЕРБ ще имат всички.

А ще залагате ли на шефовете на държавни служби, назначени от ГЕРБ през последните две години?

-Зависи от техният професионализъм. Само това ще е определящото. Всеки непрофесионалист ще си ходи, независимо за коя служба става въпрос.

Веднага да попитам за ВиК-едно от първите назначения на ГЕРБ в региона, след като взеха властта. Според вас справя ли се инж. Петко Стойчев, след като се налага драстично поскъпване на водата в Хасково и региона, иначе ВиК щяло да фалира заради огромните загуби/думите са на самия Стойчев в друг материал на Haskovo.net/

-Според мен инж. Петко Стойчев е добър професионалист. Случващото във ВиК не е резултат от неговата некомпетентност, а по обективни причини. Не забравяйте, че именно благодарение на Стойчев бяха привлечени 6 млн лева за водопровода от Ябълково до Хасково. Хасковлии тепърва ще берат плодовете от тази инвестиция. Той обаче трябва да мотивира детайлно искането за новата цена. Такъв мотив ми е убегнал, но предстои да се запозная по подробно с казуса, защото наистина за Хасково ,поскъпването на водата изглежда стряскащо.

Какво ще ви е отношението към Хасковският кмет Георги Иванов. Контрата между него и Иван Петров бе пословична.

-Ще търся диалог с кмета ви. Видя се, че с конфронтация не става. Диалогът винаги е за предпочитане. Самият факт, че е избран за 4-ти пореден път го прави успешен кмет. Казвам това като негов колега.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини