От х:

Днес в x:

24 °C

ВиК търси авария 4 месеца, безуспешно

Стаите на Акация 2 осъмнаха в локви

Авария остава неоткрита от хасковското ВиК и периодично наводнява двор и къща на улица Акация №2, твърдят живеещите там. Тази сутрин Красимир и Христина Киреви за пореден път осъмнали с наводнен двор, мазета и жилищни стаи. Водата струяла през камъните, на подпорната стена, през тръби или направо през плочките на двора. Градинката заприличала на блато. „Направо да си отглеждате ориз“ пошегували се майстори от ВиК при едно от предишните си идвания на адреса. На семейство Киреви и родителите им Борис и Тинка Теневи обаче хич не им е до смях.

За разлика от досегашните наводнения, този път водата влязла и в жилищни стаи на приземния етаж, обитавани от родителите на съпруга. 6 часа по-късно в мазето имаше още толкова вода, че Тинка я изхвърляше с лопата. Складираните там въглища, както и част от зимнината са унищожени.

Семейството се обадило на ВиК още сутринта, отговорили им че нямат екип на разположение. Поискали среща с шефа на район Хасково Иванко Милушев, но той бил в отпуска. Име на заместник така и не им е било дадено.

Разправиите с ВиК не са новост за фамилията. Всичко започва на 18-ти септември миналата година. „Тогава Ситигаз прокопаваха булевард „Васил Левски“ и май пукнаха водопровода. Оттогава започнахме да се пълним с вода“ обясни Христина Кирева. Два дни по-късно, семейството подали официална жалба на водното дружество. Идват ремонтни екипи. Разкопават пространството пред къщата....и не могли да открият аварията. „Правеха нещо, но проблемът си остава. От майсторите им разбрахме че имат проблеми да открият точното място на аварията“ обясняват Киреви.

Думите им бяха потвърдени от съседи. „Непрекъснато се наводняваме. Отзад пък в Махалата, тече толкова питейна вода, че може да захрани цяло село“, обясняваше разпалено жена от съседната къща.

Един от мотивите за исканото поскъпване на хасковската вода, са огромните загуби/до 52 %/от общото количество. На практика ВиК искат да им плащаме загубеното, заради неумението да открият повредите по собственото си трасе, недоволстват хората от Акация.

Въпреки че наистина е в отпуска, шефът на район Хасково Иванко Милушев бе запознат в детайли с проблема. „ От септември досега, 4 пъти сме копали в този район. Отстранихме им аварията, течът намаля. Тази от днес се дължи на друга причина“ обясни Милушев. Днес екипи на Вик са отстранявали голям пробив на кръстовището на „Васил Левски“ с „Дунав“. От пробитият водопровод се напълнил колектор на EVN, който минавал точно до къщата на Киреви. От там идвала водата. С дейностите, които извършват в двора си, семейството само подкопава подпорната стена. Затова през нея струи, заяви Милушев, визирайки сервизното помещение за складиране на дърва изградено точно до стената.

Г.Христов

В жилищните стаи-само с ботуши и боти
Това място/двор/ било подходящо за отглеждане на ориз
Водата шурти обилно от дупка
Борис Тенев се е видял в чудо от поредния теч
Поредното разкопаване пред къщата на Киреви. Резултатът е като друг път
Тинка Тенева ударно изгребва мазето с лопата
По вода ходим-при всяко стъпване върху плочките в двора, близкват гейзерчета
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 13.05.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Не мислете за нищо, което ви натоварва и избягвайте хора, които ви създават притеснения. Посветете деня си на приятни занимания, за да се разтоварите от стреса. Направите ли го, ще имате спокоен ден в компанията на обичани хора. Други от вас ще се подготвят за гости от далече или сами ще пътуват.
13 май 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Днес ще берете плодовете на усилията от последните дни. Може да възникнат непредвидени ситуации,но с вродената си интелигентност и находчивост ще се справите с лекота. Вземете инициативата в свои ръце, за да сте сигурни, че ще изкарате една чудесна вечер.
13 май 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Днес сте изпълнени с енергия и желание за действие. Захващате се последователно с какво ли не, но успявате да го свършите по-най добрия начин. Затова ви съветвам да използвате момента и да изберете нещо наистина важно за професионалното ви развитие. Ще срещнете съпричастност и доброта, което е добър знак.
13 май 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Имате конкретни планове за този ден и сте твърдо решени да ги свършите, особено ако вече сте били възпрепятствани да го сторите. Добре ще е ако работите съвместно с други хора, които могат да ви бъдат полезни с ценни идеи и съвети. На ваш близък му предстои пътуване, ще ви се наложи да отделите време и за него. Добри финансови постъпления.
13 май 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Чувствате се объркани и се лутате ту в една ту в друга посока. Внимавайте ласкателствата на приближен човек да не ви подведат към необмислени действия. Спокойно можете да избягате от светската суета сред семейството си, което ще ви утеши с непринудеността си.
13 май 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Днес заложете на умението си да общувате. Ще ви донесе възможности за изява на талантите и подготвеността ви. Наред с добрите новини обърнете внимание на здравето си, което може да ви създаде проблеми. Притеснения са възможни и по линия на по-възрастните родители или близки хора.
13 май 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Доверието, с което се ползвате сред колегите си ще благоприятства участието ви в общ проект. Старанието ви е забелязано и в крайна сметка ще се отрази положително на финансите ви. Ще получите предложения, които с времето ще задълбочите в нови позиции. Може би трябва да се ориентирате в тази посока.
13 май 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Прибягвате до изпитани методи, за да постигнете целите си. Нека обаче това не става за сметка на някой, от чиято помощ скоро може да имате нужда. Опитайте се да бъдете в крак с времето, дори ако трябва да пренебрегнете ваши стари прийоми.
13 май 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ако работата ви днес е свързана с контакти, бъдете сигурни, че ще успеете да свършите всичко точно така, както сте го планирали. Радвате се на подкрепата на близките си, които ще ви бъдат от полза със съвети по всяко време. Отношенията ви с любимия човек зависят в огромна степен от вас.
13 май 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Финансовите ви постъпления днес ще ви позволят да си отдъхнете. Разчитайте на приятелите си в евентуален труден за вас момент. Събират ви се доста предизвикателства, но са напълно във възможностите ви. При работа с валута бъдете внимателни. За някои от вас - пътуване в чужбина, или ще сте привлечени от някой, който се връща от там.
13 май 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес сте творчески настроени и съсредоточени в работата си. Сигурни сте в това, което правите и това проличава в добре свършената ви работа. Не се колебайте да използвате познанствата си относно разрешението на сериозен професионален въпрос.
13 май 2021

Хороскоп за Риби

Риби
С професионалният си подход към служебен проблем ще създадете нужната организация и условия за благоприятното му решаване. Не подценявайте качествата и на партньорите си, работете за общите си интереси и живейте в мир със себе си. Не бъдете мнителни, или поне не го показвайте.
13 май 2021
Последни новини