От х:

Днес в x:

Хасковските комини пламнаха

Хасковският коминочистач Юмер обяснява тънкостите в занаята

Цели 5 пожара в комини регистрира хасковската пожарна вчера. За щастие, огънят не е нанесъл щети и своевременно е бил овладян от огнеборците. Комин горя и в Маджарово.

Неизправност в коминните тела и неправилно използване на отоплителни уреди са главните причини за пожари в зимния отоплителен сезон. Пожарите започнали от комини са особено опасни в селските къщи и вили, които повсеместно са на гредоред. А пламне ли гредоредът, обикновено къщата не може да бъде спасена от огъня.

По обява публикувана в Haskovo.net се свързахме с хасковският коминочистач Митко Петев. Оказа се че профилактиката на комина излиза евтино, особено на фона на евентуалните щети. Прочистване на комините на цял 8-етажен блок струва 80 лв. Двуетажна къща ще ви охарчи с 30-тина лева. В случай, че искате да се прочисти коминното тяло само на вашия апартамент, цената е около 15 лв. Всеки може да си направи разчетите-взимам 3 лв на линеен метър, обясни Петев. За сравнение-в Пловдив и Стара загора, цената на същата услуга е 5 лв на линеен метър.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини