От х:

Днес в x:

Хасково е №1 заради 4 хил. дка поддържани паркове

Венета Тенчева/най-вляво/ и Нели Станева/до нея/ представиха наградите на Хасково

Около 4 хиляди декара паркове и зелени площи и хора трайно заети в поддръжката им са натежали за победата на Хасково в конкурса „Най зелен град на България“. Областният град спечели в категория от 30 до 100 хил жители.

Според шефът на Екологията в общината Венета Тенчева, в Хасково град има 1 800 ! дка паркове, зелени площи, залесени междублокови пространства, градинки и т.н. Към цифрата се добавят и 2080 декара от парк Кенана, който се води лесопарк и също от години се поддържа и облагородява от общината. „Наличието на общински разсадник също натежа при избора“ коментира Венета Тенчева. Замкметът Нели Станева пък заяви, че няма връзка между твърденията на Екоминистерството, че Хасково е опашкар по кандидатстване и печелене на екопроекти, и имиджа на града на чист и зелен.

Парите за 10 млн прокт с който облагородихме парковете в града дойдоха чрез МРРБ, напомни Станева.

Трайно откритите работни места за поддръжката на тези паркове, също натежа при избора на града за „Най зелен“ , допълниха от РИОСВ Хасково. Еко- репутацията на Хасково и от наградата на 10-класничката от гимназията по автотранспорт Джансу Рафет за есе на екологична тематика и грамота за най-добро ландшафно оформление на градинките пред обединени ученически общежития. Дворът там бе започнат през 2005-та година и в началото бе облагородяван с цветя от самите учители и деца. Затова и призът ни е ценен, споделиха развълнуваните Общежития.

От многото похвали, накрая се оказа че единствената практическа полза е за ученичката Джансу. Тя получава чисто нов велосипед. За нас- само потупване по рамото, това се полага на най-добрите, не без ирония коментира Нели Станева.

Г.Христов

Джансу ще се учи да кара велосипед
Наградата на ученическите общежития
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини