От х:

Днес в x:

3 отделения в МБАЛ без шефове, кандидатите - слаби

Д-р Вълкова/втората от ляво на дясно/ не впечатли комисията, но остава начело на екипа си в Нервно

3 отделения в хасковската МБАЛ продължават без шефове заради незадоволително представяне на конкурсите, които обхванаха 17 отделения в областната болница. Издънката е станала на третия тур от конкурса-концепция за развитие на отделението.

Изпитната комисия съставена от мастити софийски лекари писа по-ниска оценка от 4.50 на кандидатите за шефове на УНГ, Нервно и Ортопедия. Според изискванията на конкурса, те не могат да бъдат назначени за началници, дори и да няма други кандидати за поста. Досегашните шефове на тези отделения остават като временно изпълняващи длъжността, докато редовно утвърдените получават мандат от 3 години.

Така временно изпълняващ длъжността началник на Нервно отделение остава д-р Стефка Вълкова. Началник на Уши нос гърло продължава да е д-р Попов, но само като вр.и.д. Най-сложно е в Ортопедия, където титуляра е в годишен отпуск, а новия кандидат д-р Георги Фотев не е впечатлил изпитната комисия. Д-р Петков или д-р Павлов ще бъде временен шеф, не съм решил още коментира изпълнителния директор д-р Славчо Близнаков.

Изключително оспорвана е била битката за шеф на Кардиология. С много минимална преднина, за победител е обявена д-р Александра Милева, макар конкурентът и д-р Антоний Гогов също да е впечатлил изпитната комисия. 3-то вътрешно/кардиология/ бе единственото отделение с двама кандидати за началници.

Никой не е бетониран на поста си, бе лаконичния коментар на д-р Близнаков, който не участваше в изпитната комисия. Тя бе съставена от д-р Чавдар Маринов от МЗ, д-р Георги Канзов-шеф на РЗИ София и д-р Мариян Запрянов-директор по здравните дейности в МБАЛ Хасково.

В останалите отделения с мандат от 3 години, началници са:

Патоанатомия-д-р Димитър Макаков,

Съдебна медицина-д-р Христо Еленски,

Очно отделение д-р Георги Вълчев,

Образна диагностика/рентген/ д-р Нешо Грозев,

Трасфузионна хематология/Кръвопреливния център/ д-р Балина Бозова,

Микробиология-д- Лидия Узунова,

Клинична Лаборатория-д-р Юлиана Стоянова,

1-во вътрешно-д-р Светослав Хрусанов,

Спешно-д-р Димитър Кючуков,

Урология-д-р Димитър Тончев,

Микропедиатрия-д-р Надя Вачева,

Детско отделение-д-р Атанас Паунов,

ОАИЛ-др Добри Петков

Г.Христов

Д-р Милева спечели битката за Кардиология
Никой не е бетониран на поста си, категоричен е д-р Близнаков
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

  • 1
    Ko
    KoiKogo
    27 -2
    21:17, 6 ное 2012
    В Хасково как не се намериха млади лекари, та опряхме до пенсионерите да се учат тепърва на нас. То да се учат ама млади хора от които да очакваме нещо, ами то некадърниците ще правим кадърни като този Петков.
  • 2
    Pe
    pepino
    43 -1
    19:12, 15 ное 2012
    Работи бе сайта работи чудо............Тези в неврологията са се събрали от кол и въже Недай боже да имаш проблем Бягай в Пловдив и София че тези нашите така ще те терапят че направо ще те затрапят Петков е шашава работа в аптеката ми казаха да му върна рецептата Хич нема и да се върна директно в Пловдив Ама и пари да имаш дето си е некадърен пак си е некадърен Срам голям срам тези да ни лекуват Кой им даде дипломите Не на специализации а в началното училище да ги върнат
  • 3
    Pp
    pppppppppppppppppppppppppppppppp
    52 -2
    19:40, 15 ное 2012
    Браво супер трябва някой да им го каже право в очи
  • 4
    Go
    GOD
    40 -2
    21:01, 28 ное 2012
    Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • 5
    Вс
    Всеки
    37 -2
    11:47, 4 дек 2012
    Господи помогни нам...ако те има...По-добре да нямаме лекари като този Петков и да знаем, че нямаме, ще му търсим начина в Пловдив, в София...Ама такива да си играят с нас не трябва да допускаме И на този образ неземен болницанта му плаща заплата и пенсии лапа Я вън от чадъра Некадърник гладен Хубаво в Пловдив са се оттървали, а той на нас ни се лепна НИКОЙ ГО НЕЩЕ Няма да си играе с нас И ние си мислим, че доктори ни лекуват Самотек Къде спи шефа му
  • 6
    Ха
    Хасково
    41 -1
    16:44, 4 дек 2012
    Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • 7
    In
    insult
    28 -3
    17:06, 7 дек 2012
    В НО е голяма бъркотия. Всеки е шеф и от важни по-важни. Само д-р Спасов е свястен и лекар все още. Незнам дали ще ви оправят инсулта, но със сигурност ако влезете там такъв ще ви докарат.
Последни новини