От х:

Днес в x:

Отмениха глобите за паяците. Кметът Иванов превзема ГЕРБ? Преглед на регионалния печат

Отмениха глобите за паяците, водещо заглавие на първа страница в „Новинар юг”. Решението, с което отпадат наказанията за двамата шофьори, е на районния съд. Според магистратите дейността на тези специализирани автомобили не може да се определи като „обществен превоз на товари”. Решението може да се обжалва пред административния съд в Хасково.

Коалицията на кмета иска да касира човек на Керанов, заглавие над главата в броя. Става дума за избрания за кмет на село Елена Иван Иванов от „Гергьовден”, чийто лидер в региона е Кирил Керанов. Иванов печели вота само с три гласа.

МБАЛ Хасково подписва с още три болници в две области, водещо на 2-ра. Договор за взаимопомощ ще бъде парафиран с димитровградската МБАЛ, както и с университетската и областната болница в Стара Загора.

Грипозните бавно нарастват, друго заглавие от 2-ра. По последни данни болните са 110 на 10 000 души. Това все още е далеч от епидемиологичните стойности – 200 на 10 000, успокояват от здравната инспекция.

„Белите мечки” отсрамиха България на световното, акцент от спортната страница. Състезателите от хасковския клуб Ростислав Петков и Здравко Сарафимов се върнаха с медали от световното по силов трибой в Пилзен, Чехия.

Динево: да си оставиш гурбета заради кмета, заглавие на голям материал, посветен на изборните неуредици в хасковското село, на 6 страница.

Свиленградчанка гине мистериозно в Гърция, анонс над главата в „Хасковска Марица”. Темата е водеща на 3 страница. 21-годишната Мартина Я. била открита мъртва край магистрала до Атина. Изданието не разполага с достоверна информация по мистериозния случай и цитира няколко версии. Тялото на момичето все още не върнато в България заради разследването.

Ден на отворените врати за юбилея на МБАЛ „Св. Екатерина”, водещо заглавие на първа страница в изданието.

Работодатели вземат пари за безопасен труд, акцент от 2-ра. Безвъзмездно финансиране от 50 до 200 000 лева могат да получат малки, средни и големи предприятия за подобряване на условията на труд. Проектите се подават в бюрата по труда.

Учители от цялата страна споделиха челен опит в забавачките, темата на 4 страница. Национална конференция в Харманли чества 130 г. от създаването на първата детска градина в България. Тя е била открита в Свищов.

Превземането на ГЕРБ – новата цел на кмета Иванов, заглавие на голям материал на 5 страница. Според автора след разбиването на БСП преди години, и на ДПС на последните избори, градоначалникът си е поставил за цел да подчини и управляващата партия ГЕРБ, по-точно местното й ръководство. За целта трабявало да се отстрани регионалният лидер Иван Петров, а на негово място най-подходящ бил новият кмет на Димитровград Иво Димов. Вестникът припомня, че фирмата на бившия депутат „Уикенд” от години печели обществени поръчки за доставка на храна за училища и детски градини в Хасково, а тук „обществени поръчки не се печелят току така”.

Луиза Китар за трети път с подкрепа от „Комунитас”, водещо на 8 страница. 11-класничката от Езиковата печели за трети път стипендия от 700 лева от фондацията.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини