От х:

Днес в x:

Хасковският съд: Бефа с бюлетината в джоба е законен кмет

Косата на шефката на ОИК Веселина Тенчева /вляво/ се изправи при вида на бюлетините, набутани в шкафа в с. Войводово. Според съда обаче няма съществени нарушения

Илями Бефа, кандидат на ДПС, е избран законно за кмет на хасковското село Войводово, реши днес привечер съдия Пенка Костова от хасковския административен съд. Нарушения, които биха променили резултата от изборите в селото, не са открити, реши съдийката.

Припомняме, че миналия петък тя отхвърли всички искания на адвоката на оспорващата вота Зоя Миронова – преброяване на бюлетините в чувала, разпит на членове на избирателната комисия в селото.

Хасковското село влезе в националните новини, а цяла България видя как дни след изборите спечелилият кандидат Илями Бефа вади бюлетина от джоба си, а по-късно я мушка в чантата на една жена. Същия ден в шкаф в помещението, където се е провеждало гласуването, бяха открити 50 бюлетини, за което полицията води разследване. Как кандидатът вади неволно бюлетина от джоба на якето си можете да видите в нашия видеорепортаж тук. Можете да вярвате на очите си или на съда, по ваша преценка.

Илями Бефа бе обявен за спечелил вота с резулатат 278 гласа от 554 гласували. Изискваното по закон 50 процента плюс един глас, е спазено само с два гласа. Сред откритите в шкафа 50 бюлетини бе намерена една, която би трябвало да е действителна, в полза на Зоя Миронова.

Според съдия Пенка Костова обаче това не би променило резултатите от вота. Зоя Миронова бе получила 241 гласа.

П.П. Днес следобед репортери чакаха напразно съдебното решение по казуса „Войводово”. То не бе депозирано в деловодството почти до края на работния ден, когато изтичаше законовия срок. Малко след 17 часа съдебното решение бе качено на сайта на административния съд.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини