От х:

Днес в x:

Полицейски кучета залавят бандити пред деца

Демонстрация на залавяне на престъпник направиха днес полицейски кучета в двора на РПУ Хасково пред деца от ученическите общежития. Двамата униформени водачи показаха как питомците им изпълняват команди – от обикновените „легни“, „седни“, „ела тук“ до преследване и залавяне на бандит. Двете немски овчарки – Гард и Шака демонстрираха желязна немска дисциплина, но и любвеобилност, като позволиха на децата да ги милват.

Областната дирекция на МВР разполага с пет полицейски кучета, които често са викани за различни случаи. Служебните овчарки могат да вървят по следа, да откриват предмети по миризмата, полезни са в полицейската работа по наркотрафика и контрабандата.

Единият от водачите – Борислав Кралев, е първенец на школата за обучение на полицейски кучета в Берковица тази година. Кучето му Шака било класирано на първо място на изпитите, въпреки че е само на година и половина.

Служебните полицейски кучета се дават за обучение на водачите им след навършване на три-четири месеца. Обикновените команди се усвояват за около половин година, но след това преминават и специализирано обучение в школата.

Днешната демонстрация на уменията на служебните овчарки бе по повод празника на полицията 8 ноември.

Тодор Кръшков

Борислав Кралев с отличника Шака

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини