От х:

Днес в x:

Димитровград печели 2 пъти повече проекти

  1. Министър Младенов прерязва ленатта с помощта на 5 годишния Калоян

През тази година осигурихме финансиране на 32 обекта със социално предназначение. Два от тях са по проекти на община Димитровград. Това отчете министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов в бригадирският град, където откри изцяло обновената детска градина „Приказка“. Средно, другите региони печелят финансиране по за 1 обект, а някои не печелят нищо. Димитровград обаче ударно усвоява пари. Така например, общината е класирана на първо място измежду 80 проекта от страната, за бъдещо финансиране на център за настаняване от семеен тип, за 15 деца. Парите ще бъдат отпуснати до края на годината. В региона, Димитровград е преборил подобни проекти от Харманли и Хасково/ 2 броя/. Сумата отпускана за центъра ще е около 600 хил лева.

Ремонта на откритата днес градина Приказка бе на стойност „само“ 350 хиляди, от които 227 хиляди от програма „Красива България“. Всички дейности бяха извършени само за 3 месеца.

След пълното реновиране на детското заведение, „Приказка“ наистина заприлича на ...приказка. 93 деца влязоха в изцяло санирана сграда, с подменена Ел и ВиК инсталация, нови санитарни възли, нови мебели, дограми, подови настилки.

Веднага след прерязване на лентата, министър Младенов откри и център за настаняване на 6 деца от 3 до 12 годишна възраст. Тези деца ще бъдат отглеждани на семеен тип, до навършване на пълнолетие, на пълна държавна издръжка. После в дома ще влязат други. За ремонтът на апартамента „Красива България“ е отпуснала 55 хил лв, общината е поела ангажимента за пълно обзавеждане, за около 30 хил.

Г.Христов

Министърът поздрави децата

Децата бяха подготвили програма
Децата и техните учителки бяха щастливи
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини