От х:

Днес в x:

14 кандидати и 18 партии искат Хасково

18 са партиите, коалициите и инициативните комитети, регистрирани в Общинската избирателна комисия за участие в предстоящите избори до крайния срок, който изтече вчера. Днес в зала „Хасково“ бяха изтеглени номерата, с които те ще участват на вота. Те започнат от №22, защото до този номер са регистрираните за участие в президентските избори партии, коалиции и инициативни комитети.

ГЕРБ ще има един номер на бюлетината – 2, за президент, за кмет, за общински съвет. БСП обаче, която издигна Ивайло Калфин за президент, ще участва в националните избори с номер 8, а за местните – с номер 33. Причината за това е, че в президентските избори БСП участва сама, а в Хасково – в коалиция с други политически формации, обясниха от общинската избирателна комисия.

„Коалиция за Хасково“, която издигна кандидатурата на Георги Иванов, ще има номер 29. Партията на Златко Марчев „Българе“ изтегли 14, НДСВ – 39, СДС – 35, Екогласност – 27, Гергьовден – 32. Номерът на бюлетината на ДПС ще бъде 7, който бе изтеглен вчера в ЦИК. Движението е регистрирано за участие в президентските избори, въпреки че не излъчи кандидатска двойка.

След изненадващото оттегляне на кандидата на СДС за кмет Делян Делчев претендентите за поста останаха 14. По реда на регистрацията им в ОИК те са Емил Георгиев от ПК "Екогласност", Тодор Ночев от НДСВ, Иван Панайотов от ГЕРБ, Златко Марчев от "Българе", Георги Иванов от "Коалиция за Хасково", Кирил Керанов от "Гергьовден", Славомир Лавчев от "Атака", Иван Станчев от БСП, Танер Емин от ДПС, Янаки Янакиев от РЗС, Румяна Йорданова от ПХН, Таня Николова от БДО, Лиляна Петкова от ЗП и Кина Койнарска от ОСД.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини