От х:

Днес в x:

Палеж срещу ортак на кметските синове. Преглед на регионалния печат

Палеж срещу ортак на кметските синове, пише в заглавие над главата в днешния брой на „Новинар юг”. Темата е водеща на 3 страница. Става дума за изгорелия вчера до магазин „Мадара” джип на Филип Филипов. Според системата за легално фирмено разузнаване „Дакси”, Филип и брат му Илия били съдружници в няколко фирми със синовете на кмета Георги Иванов – Станислав и Павел. Полицията все още работи по случая и няма официално становище за причините, но се работи и по версията за умишлен палеж.

Името на фамилията се появи в медиите преди няколко години, когато братът на Филип – Илия, подари на хасковския зоопарк малко ягуарче. Животното било купено за играчка на сина му, но с времето станало трудно за гледане вкъщи. По-късно ягурът умря.

Разследват смъртта на бивша стюардеса, водещо заглавие на първа страница. 25-годишна жена, бивша стюардеса в транспортна фирма, починала в леглото си преди няколко дни, но от полицията се съмнявали, че е извършено престъпление.

Игнатов откри Медицинския колеж след училище в Рим, водещо заглавие на втора страница. Това, което откри вчера Сергей Игнатов, не е колеж, а филиал на Тракийския университет. Колежът бе закрит през 2006 година и не съществува.

Учители на опашка в Бюрото по труда, друг акцент от 2-ра. Повечето от чакащите за регистрация и подпис в Бюрото били педагози, пише изданието.

Пръкна се нов отбор - „Извор”, акцент от спортната страница. До края на седмицата ще бъде регистриран нов футболен отбор, базиран в Горски извор. Той ще бъде своеобразен приемник на „Димитровград-2”, защото повечето футболисти от мъжкия тим отиват в новия отбор, включително треньорът Динко Господинов, пише вестникът.

Барабанист забива рок на 3 континента, материал за хасковския барабанист Ивайло Костадинов, на 6 страница.

Иво Димов: Исках Стефан Димитров да играе за ГЕРБ, интервю с депутата и кандидат за кмет на Димитровград на стр. 7. Интервюто е по повод отказа на досегашния кмет да се кандидатира отново. Според Иво Димов Димитров е един успял кмет и съжалява, че няма да участва в изборите.

Гарваново пред бунт заради нова кариера, пише в анонс над главата „Хасковска Марица”. Темата е водеща на 2-ра. Намерението на „Път строй” АД от Хасково да добива строителни материали край селото вдига на бунт жителите. Комитет от Гарваново е изпратил протест до кмета на общината, до областния управител и до РИОСВ, отговор все още няма.

Сергей Игнатов откри Медицинския, „нахока” Фани Христова, водещо заглавие на първа страница. Темата е вчерашното откриване на филиала на Тракийския университет.

Държавата хрантути престъпници, не съди децата – родители, заглавие от 2-ра. Тема на дописката е вчерашния дебат в БТА между журналисти и бившия социален министър Емилия Масларова за 12-13-годишните майки и невръстни бащи, предимно от ромски произход. При секс с малолетна нормалните хора ги съдят и влизат в затвора, но ромите получават социални помощи от държавата. Емилия Масларова искала промяна в закона, за да се обяви създаването на деца от непълнолетни за престъпление. Масларова явно не подозира, че такъв текст отдавна съществува в закона, но никой, включително и правителството, в което участваше, не се трогна да го спазва.

Прими от „Галаксико” студентки в НАТФИЗ, акцент от 8 страница. Възпитаничката на Тихомир Митев – Ивелина Димитрова сбъдна мечтата си и ще следва в театралната академия. Колежка ще й бъде друга танцьорка от „Галаксико” – Изабел Иванова.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини