От х:

Днес в x:

Димитровградчани узурпираха хасковския плувен маратон

Евелин Василев/в средата/ с победителите в другите възрастови групи

3-та поредна победа в хасковският плувен маратон спечели димитровграчанинът Евелин Василев. Състезанието се провежда на язовир Сивата вода за 11-ти пореден път в рамките на празниците на града. Участваха 19 плувци от 14 до над 61 години.

Както и предишните години Евелин обезмисли борбата за първото място още от старта. С равномерен кроул той се откъсна пред основната група и намали темпото едва в края на 800-метровото трасе. Времето му обаче остана много добро-12 минути и 15 секунди. Изненадващо втори във възрастова група до 40 години се нареди най-младият участник в надпреварата-14 годишният Людмил Вучков. Той покри дистанцията за 13 м 02 сек. В генералното класиране между него и победителя се вмъкна победителят от възрастова група до 60 години Борислав Козарев също от Димитровград. Той плува за 12 м 24 сек. „Марица ги е школувала добре” с известна завист констатираха хасковлии.

Две дами се пуснаха в студеничките води на „Сивата”. Румяна Янкова и Сийка Черкезова изпревариха не малко мъже по трасето и заслужиха овациите на зрители и участници. Организаторите бяха осигурили награди за първите 3 места на трите възрастови групи. Отделно награда получиха и жените. Първенецът във всяка група взе парична награда от 80 лв.

Г.Христов

19 участника нагазиха във водите на Сивата
Всички тръгнаха здраво, после някои умаляха
Сийка и Румяна като морални победителки
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини