От х:

Днес в x:

Пробутват ни нелегален хляб от мръсни фурни

Вече не можем да бъдем сигурни и в насъщния

Сериозни нарушения в обекти работещи с производство на хляб и търгуващи с хлебни консумативи са открили инспекторите на хасковската агенция по храните, при проверки през миналата седмица. Хасковски склад за хлебни и сладкарски консумативи е работил абсолютно нелегално-без разрешение по член 12 от закона за храните. Обектът е изпълнявал своята дейност без да е бил регистриран и съответно без да е преминал задължителните проверки на санитарните служби. От Агенцията по безопасност на храните са заповядали складът незабавно да прекрати работа и са му натресли солена глоба. Предвидената санкция в закона е от 2 до 5 хиляди лева. Търговецът има срок да извади необходимите документи ако иска да възобнови работа.

Харманлийска фурна пък бе затворена заради лошо санитарно хигиенно състояние. Собственикът е глобен с хиляда лева и има предписание да подобри хигиената.

Още два хранителни магазина са „наградени“ с актове. Един в Ивайловград заради липса на достатъчно пространство, а друг в Харманли, заради лоша хигиена.

През почивните дни инспекторите на Агенцията по храните са извършили 73 проверки.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини