От х:

Днес в x:

Раздават избирателните списъци на общините

В сградата на областната администрация в Хасково днес се раздават избирателните списъци, които трябва да бъдат обявени на секциите в 11-те общини най-късно до 12 септември, информираха от администрацията. До 12 ч. днес 7 общини бяха получили своите списъци, като първа стори това Община Харманли. Избирателните списъци са два комплекта, съответно за двата вида избор на 23 октомври, 2011 г. – за президент и вицепрезидент и за местни избори.

Задължение на кметовете е да поставят списъците на всяка една от избирателните секции и от 12 септември до 8 октомври, 2011 г. гражданите могат да подават сигнали до съответната местна администрация за грешки и непълноти. След нанасяне на последните актуализации, ще бъдат изготвени окончателните списъци. До 8 октомври е и срока, в който гражданите могат да подадат заявления за гласуване по настоящ адрес, в случаите когато настоящия и постоянния им адрес са в различни населени места.

Предстои в Областна администрация да се получат поръчаните 490 броя избирателни урни. Най-много урни е поискала Община Хасково – 125, следвана от Димитровград – 100 и Харманли – 78. Допълнителните урни са необходими поради спецификата на избора, поради който се налага в секция да има 2 урни – за президент и вицепрезидент и за местни избори. Освен това в секциите с голям брой гласоподаватели е предвидено да има допълнителни урни.

Очаква се още в администрацията да се получат и други изборни книжа – протоколи на СИК и ОИК, удостоверения за гласуване на друго място и др., както и бюлетините за избор на президент и вицепрезидент.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини