От х:

Днес в x:

Войната за боклука на Хасково продължава. Съдят младеж за секс с 12-годишна. Преглед на печата

Войната за боклука на Хасково продължава, пише в анонс над главата в днешния брой на „Хасковска Марица”. Темата е водеща на 2 страница. Сагата започна в началото на годината, когато бе обявена обществена поръчка. За победител бе избрана фирмата „Грийн партнърс БКС”, която спечели и почистването миналата зима. Върховният административен съд обаче отмени цялата процедура с мотива, че методиката за оценяване на офертите е „прекалено субективна”. По информация от другия участник – „Титан”, тяхната оферта била с 5 милиона лева по-ниска от спечелилата.

ВМРО събори регистрацията на кметската листа, водещо заглавие на първа страница. Решението е на ЦИК след жалба на ВМРО-БНД, че новата организация – ВМРО-НИЕ повтаря тяхната абревиатура. Вестникът припомня, че ВМРО-Кючуков е сред партиите в коалицията, която издига Георги Иванов за четвърти мандат. Сега хората на Кючуков имат 3-дневен срок да променят изписването на партията си така, че да не дублира оргинала.

Нашариха със спрей колата на Кремена Цонева, акцент със снимка от 1-ва. Цонева е главен архитект на Хасково, а колата й е БМВ.

Общината с два акта за мотопистата, пише в дописка на 2-ра. Глобите са от Инспекцията по труда. Едната е за това, че възложителят (общината), не е уведомил Инспекцията за откриването на строителната площадка - нещо, на което самата община държи изключително строго, когато се отнася за някой друг.

В Спортното откриха учебната година, друго заглавие от 2-ра.

Авджии гърмят посред нощ, репчат се на полицаи, водещо на 3-та. Става дума за екшъна в Мандрица.

22-годишен намушка комшия със самурайски меч, велосипедист пострада на път за работа, част от останалите заглавия на криминалната страница.

На морето – първо са туристите, после идват пасажите, репортаж от черноморието на Щерю Щерев, проф. по рибарство и аквакултури. Във Варна не „хващат” рибата, „вземат” я, отбелязва професорът с лека нотка на завист за самочувствието на варненци.

Задава се вълна от деца-убийци, заглавие на интервю с психиатъра д-р Христо Хинков, на 5 страница.

И този септември пием руски чай с поезия, акцент от 8 страница. Събитието ще бъде на 9 септември в регионалната библиотека, където ще бъде представен и поетичен сборник на руски език, в който са намерили място поетесите от Хасково Ели Видева, Мина Карагьозова, Стойка Мариновска и Даниела Тенчева.

Д-р Пандов – off, софиянец шеф на МБАЛ, водещо заглавие на първа страница в „Новинар юг”. Според „новинар новината” за шефската рокада била като гръм от ясно небе за досегашния директор д-р Тодор Пандов. Той обаче не си вдигал телефона, за да потвърди за гърма или за небето.

Хасково с постни дни, празнува за 60 бона, водещо на 2-ра. Кризата е причина за слабата програма за празниците, смята изданието.

2-ма в затвора за обир на полицейски склад, водещо на 3-та. Двама свиленградчани получили присъди, задето се вмъкнали в склад на полицията в града и отмъкнали цигари, кабели и други веществени доказателства по различни дела.

Съдят младеж за секс с 12-годишна, пише още на страницата. 20-годишен от Димитровград застава пред Темида, защото живеел на съпружески начала с 12-годишна.

Панайотов откри предизборно учебната година в Спортното, пише на 5 страница. Към материала има и блиц с шефа на инспектората Иван Панайотов, който заявява, че изборите са далеч и той просто си върши работата. Което явно на пречи в заглавието да се напише точно обратното.

От съучастничка Виктория стана писателка, интервю с бившата приятелка на бруталния убиец от Димитровград Христо Лазов.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини