От х:

Днес в x:

Болницата с нов шеф, води медицински светила в Хасково

Д-р Славчо Близнаков (вляво) и д-р Валерий Митрев

Нов изпълнителен директор бе избран на днешното събрание на съвета на директорите на МБАЛ Хасково. Това е д-р Славчо Близнаков. Досегашният шеф на болницата д-р Тодор Пандов остава като заместник председател на борда.

Новият шеф на МБАЛ д-р Близнаков е работил във Военна болница, „Пирогов“, 6 години е бил заместник директор на Университетската болница „Св. Ана“ в София.

Въпреки че още не е вписан официално като изпълнителен директор, още утре сутринта д-р Близнаков ще е в болницата в Хасково. „Много разчитам на д-р Пандов да ме въведе в проблемите и да има приемственост“, каза за Haskovo.net новият шеф.

Една от идеите на новото ръководство на МБАЛ Хасково е пристигане на медицински светила от столицата по график в Хасково за преглед на пациенти със сложни диагнози. „Разговарял съм с колеги от университетски болници, те са съгласни. Въпреки, че все още няма договор, това ще стане факт“, категоричен бе д-р Близнаков. Той има солиден опит и в работа с европейски програми за проекти в медицината.

Днес в Хасково бе и Ваня Величкова, началник на отдел „Инвестиционна политика“ в министерството на здравеопазването. В момента тече инвентаризация на областните болници. Един от големите проблеми на хасковската болница е недовършеният хирургичен блок.

„Имаме визия какво да се прави с тази сграда“, коментира за Haskovo.net председателят на борда на директорите в МБАЛ д-р Валерий Митрев, който доскоро бе и заместник министър на здравеопазването. „Със сградата обаче има неизяснени моменти относно собствеността. Както знаете, имаше и съдебни дела по повод намерението на община Хасково да я обяви за продажба. Съдът реши, че общината няма това право, но въпреки това собствеността й засега не е напълно ясна. Поради тази причина не можем и да сключим договор с консултантска компания, която да прецени конструктивно дали можем да настаним в нея всички отделения на болницата. Сегашният павилионен тип изисква много повече средства за поддръжка, отопление и климатизация“, обясни Митрев. Той допълни, че ако МБАЛ Хасково работи в по-добро съгласие с общината, това би било само от полза за хората.

Тодор Кръшков

Новият шеф на хасковската болница д-р Близнаков
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини