От х:

Днес в x:

Пътища за 272 млн. се правят в областта това лято

Областният управител Ирена Узунова и шефът на Пътното Живко Боговски

7 пътни проекта за общо 272 милиона лева се изпълняват към настоящия момент в област Хасково. 4 от тях са по европейски оперативни програми – „Регионално развитие“ и „Транспорт“, а 3 се финансират от републиканския бюджет. Това обяви на пресконференция днес губернаторката Ирена Узунова. Брифингът бе по повод започващият утре ремонт на две пътни отсечки – Хасково-Минерални бани и Ивайловград-Славеево. Рехабилитацията им ще струва почти 7 млн. лв.

Шосето за Баните ще се ремонтира от табелата в края на Болярово до центъра на Минерални бани. Отсечката е с дължина 12.650 км. По време на ремонта няма да се отклонява движението, увери представителят на фирмата-изпълнител от Стара Загора.

Другата пътна отсечка – Ивайловград-Славеево, е с дължина 4.321 км. Там ще се наложи временно отбиване на движението в града, за което вече е създадена организация. Участъкът от Славеево до гръцката граница е в отлично състояние, уточни шефът на Пътно управление Живко Боговски. Ирена Узунова пък допълни, че от гръцка страна се работи по отсечката от ГКПП до Кипринос, която също трябва да е готова до края на годината.

Рехабилитацията на двата пътя трябва да приключи до 4 месеца. Това означава за Нова година нов асфалт до Баните. Тази отсечка е била разширявана през 2001 година, но именно добавените участъци сега са пропаднали. Предстои на тези места настилката да бъде премахната до основи и да се изгради наново.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини