От х:

Днес в x:

Трима задържани за стрелбата на "Хаинбоаз"

Трима души са задържани за престрелката от миналата седмица в прохода "Хаинбоаз", при която бе тежко ранен 46 годишен мъж от Велико Търново, съобщиха от МВР. Един от задържаните е жител на Гватемала.

"До час ще бъде намерено оръжието, с което бе извършена стрелбата по великотърновския бизнесмен Атанас Атанасов. Колегите продължават своята работа. Това, което имаме към настоящия момент от претърсванията, които бяха направени по адресите, са иззети пълнител от автомат „Калашников” и боеприпаси от пистолет", информира вицепремиерът Цветан Цветанов.

По думите му в момента служители на МВР разпитват задържаните. Министърът на вътрешните работи се надява полицията да стигне до поръчителя на това тежко престъпление, за което мотивът е бил да бъде ограбен бизнесменът с парите, които е превозвал в колата същия ден, когато се е движил в района на Хаинбоаз.

На въпрос използването на автоматично оръжие показател ли е за това каква е групата или какъв е поръчителят, Цветанов отговори, че лицата, които са задържани, са криминално проявени.

"Единият е на 33 години, 1997 година има условна присъда за грабеж, 1998 година има ефективна присъда три години и половина за грабеж, 2009 година – нелегално преминаване през границата. Също така неговият брат, който също е задържан, той пък има присъда 1998 година – пет години за грабеж, и това, което е важно също и за третото лице, което 1973 година има регистрация за кражби, 1979 г. приготовление за убийство, 2000 година за измама, 2004 година има ефективна присъда за изнасилване. И имаме един чужд гражданин от Гватемала поне по документи, които носи в себе си. Но имаме също оперативна информация, която по обмена, който върви в момента, има извършени подобни престъпления като грабеж в Португалия, а също така е преследван и за също такова престъпление от Испания", уточни министър Цветанов, предаде Фокус.

Министърът на вътрешните работи се надява, че в днешния ден да бъде окончателно приключена развръзката по поръчителството, извършването на престъплението и най-важното - намирането на веществените доказателства, които към настоящия момент безспорно сочат, че това са лицата, които са извършителите на престъплението.

"В момента само трябва да бъде открито и оръжието, което надявам се, че до час – час и половина от всичкото, което имаме събрано към настоящия момент, ще имаме възможност вече да разполагаме именно с автомата, с който е извършена стрелбата във фаталния ден, в който бе извършено това тежко престъпление", допълни Цветанов.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини