От х:

Днес в x:

Ромите отличници: Усвояват помощи по 350 на ден

Фирдевс със сина си Яшар

Ромите от Република са най-активните в усвояване на европейските хранителни помощи, показва справка в пунктовете на БЧК. Само за първият ден от кампанията, своят дял са взели 350 от общомалко над 700 записани. На 5 места в Хасково се раздават пакети с интервенционните запаси на Евросъюза. Може да ги получи всеки който е получавал от социалните помощи за отопление през този зимен сезон.

Госпожа Фирдевс Мехмед бе взела за помощник сина си Яшар за да пренесе своите и на родата помощи. Срещу лични карти тя се снабди с по 5 кила ориз 1 кг грис, 3 пакета спагети, 2 кутии лозови сарми, 3 кутии обикновени вафли , 6 пакета нишесте, на човек. „Много хубав“ потупа тя ориза. Макароните били шест. Възрастен ром обаче недоволно гледаше постните сърми. Не ставали за мезе.

Вече повече от 500 души са се запасили, отчитат от пункта на БЧК в ромската баня. До края на деня се очаква да минат 90% от записаните за помощи. Любопитното е че на всяко раздаване остават около 50-на души които не вземат помощите. Обикновено те са за етническите българи обитаващи квартала.

Г.Христов

Интервенционните запаси на Евросъюза
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини