От х:

Днес в x:

Младен от Корен пак в ареста за убийството на бабата

Младен Младенов влиза в съдебната зала

30-годишният Младен Младенов от хасковското село Корен се връща обратно в ареста, след като днес окръжният съд отхвърли молбата му за промяна на мярката за неотклонение от „задържане под стража“ в по-лека.

Младен е зад решетките от края на април този година по тежко обвинение – в изнасилване и убийство на 78-годишната Милка Стефанова. Бруталното престъпление тогава потресе селото, а няколко дни по-късно от МВР Хасково обявиха Младен за извършител и го прибраха в ареста. Хасковските магистрати му наложиха мярка за неотклонение „задържане под стража“ на 1 май, а на 5 май апелативният съд в Пловдив потвърди решението им.

Роднини и близки на Младен обаче скочиха в негова защита и заявиха, че във вечерта на зверското убийство Младен е бил с тях, празнували в къщата на брат му. Къщата на убитата баба Милка пък е накрая на селото.

Роднините са наели столичното юридическо светило Марин Марковски, но на днешното заседание в Хасково пристигна синът му Димитър Марковски, също адвокат.

Доводите на обвинението се градят главно върху заключението на съдебния лекар, който открил няколко отпечатъка от характерния релеф на сребърния пръстен на Младен по лицето на възрастната жена. Освен това в разследването са използвани и СРС-та – запис на самопризнанията на Младен пред разследващи от София. Самият Младен се отрича от самопризнанията си, близките му твърдят, че ги е направил, защото е бил подложен на силен психологически натиск. Освен това бил държан няколко денонощия гладен и буден.

Прокурорът Дарина Славова обаче опонира, че дори да ги е направил под натиск, Младен е разказал неща, които няма как да знае, ако не е бил в къщата на убитата.

След преценка на фактите и доказателствата съдът реши, че Младен ще остане зад решетките. „Не може да се направи извод дали обвинението е обосновано или разколебано, преди да излязат резултатите от ДНК-анализа“, мотивираха се магистратите.

Проблемът идва оттам, че Младен и баба Милка имат еднаква кръвна група. Така откритите петна от кръв по бельото му не могат категорично да го свържат с престъплението. ДНК експертизата обаче ще даде точен отговор на този въпрос. Резултатите от нея се очакват в близките дни.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини