От х:

Днес в x:

След престрелка: Най-точен от Димитровград, най-точни в Ивайловград

Полицейската надстрелка се провеждаше в условията на силен вятър

Димитровградският полицай Мариян Стефанов стана №1 на прецизна стрелба с пистолет „Макаров“. Той спечели признанието на колегите полицаи на днешния турнир по стрелба с пистолет по повод празника на полицията 5-ти юли. Мероприятията почнаха от преди няколко дни със спортни и стрелкови състезания. Продължават и следващата седмица.

Турнира по стрелба се проведе на комплекс „Диана“ с участието на всички звена от областната полиция. На отборната стрелба, най-точни се оказаха униформените от Районното в Ивайловград. Те изпревариха на косъм Специализираното полицейско звено от Хасково. На трето място останаха от димитровградското полицейско управление.

Докато подчинените водеха прецизна стрелба с почти неуправляемия „Макаров“, шефът на охранителната полиция Ангел Цанков се бе оборудвал с модерен пистолет „Глок“ 45-ти калибър и буквално „изкъртваше“ метална мишена. Едрокалибрените куршуми минаваха през желязото като през масло. Цанков взе и Макаров, с който също показа завидна стрелба. После за малко стана журналист и с техния отбор застана на рубежа. Хората от 4-тата власт достойно опонираха на полицията и записаха в актива си 9-ки, 8-ци и 7-мици. И няколко пропуснати мишени.

Пропуски имаше и при стрелящите полицаи, защото пишещите братя си бяха донесли тайно оръжие. Чаровното „блонди“ Хриси Котларска хвана пистолет за първи път в живота си и „привика“ половината полиция да й обяснява как се държи оръжието. Другата половина търсеха сигурни укрития. Накрая колежката стреля и дори улучи два пъти. По-важното бе, че пищовът и отиваше.

Г.Христов

Мариян Стефанов от Димитровград отнесе конкуренцията
Първите трима/Отляво надясно/: Румен Чакъров /2 място/, Мариян Стефанов 1-во, Николай Николов/3-то/
Ангел Цанков с Глок-а
Хриси Котларска с Макаров
Първи стъпки в хвата
Обяснения за посоката
Шампионът сред журналистите Ники Матанов
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини