От х:

Днес в x:

Болницата – най-евтиният паркинг. Безработица и корупция душат Хасково. Преглед на регионалния печат

Болницата – най-евтиният паркинг, челно заглавие на първа страница в „Новинар юг”. Срещу едно левче колата може да остане цял ден на територията на МБАЛ. Напливът бил огромен.

Бойко вдигна прохоляк и водата с 60 ст, акцент над главата във вестника. Прахолякът идва от хеликоптера, с който премиерът кацна на стадион „Младост” вчера, за да открие пречиствателната станция за отпадни води край Хасково. 60-те стотинки пък се отнасят за промишлените абонати на ВиК, за битовите цената ще скочи най-вероятно с 0.20 лв.

ОбС Хасково е в нарушене за партийните клубове, пише в друг акцент на 1-ва изданието. Това е становището на прокуратурата. Делото бе гледано вчера в административния съд, решението ще стане известно в предвидения в закона срок.

60-годишен се пуска за спасител, заглавие от 2-ра. Курсът на БЧК за басейнови спасители излиза 86 лв., а за морски – 151 лв.

7 автобуса от Хасково на скрап-протеста вчера, отбелязва още изданието на 2-ра.

„Нефтохимик” отваря вратата на „Хасково-2” за 3-та дивизия, акцент от спортната страница. Размисли за шансовете на отбора за „В” група.

Интервю на спортна тема – на 7 страница. Събеседник е Митко Ламбов, който казва: „Мъри да беше треньор, пак нямаше да успеем”.

Задържаха сутеньори в свиленградски бардак, анонс над главата в „Хасковска Марица”. Темата е водеща на криминалната 3 страница. Трима мъже са в ареста след едноседмична акция на МВР.

Туристическият сезон в Баните тотално провален, водещо заглавие на 1 страница. Хотелите, квартирите и стаите под наем са празни, почиващи няма, допълва подзаглавието.

Безработица и корупция душат Хасково, друго заглавие от 1-ва. Данните са от анкета, поръчана от БСП.

Бойко: Замислям се да се кандидатирам за президент, акцент от 2 страница. Цитирани са думите на премиера на вчерашното откриване на пречиствателната станция.

По 12 пожара дневно гасят хасковските огнеборци, темата на 4 страница.

Кметът пробва да даде спортен комплекс на безценица, заглавие на голям материал на 5 страница. Доста интересно четиво за предложението на градоначалника да се даде под наем комплексът до „Авеню”. Ако това предложение бъде одобрено, наемателят ще плаща 430 лева месечно. Авторът си е направил труда да провери колко струва изкуствената настилка, чието поставяне е условие към бъдещия наемател. Фирми-дистрибутори на подобни настилки дават данни за цените. Излиза, че цялостното оборудване на комплекса с изкуствена трева, за общо 4 игрища, ще струва около 100 000 лв. Общината вложи 500 000 лв. при изграждане на съоръжението, припомня изданието. Докладната за комплекс „Авеню” ще се разглежда утре на сесия на ОбС-Хасково.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини