От х:

Днес в x:

Малките от Тангра с медали и изгорени стъпала от Несебър

Едно мистериозно коте, при това на първо място, в съблекалнята

Най-малките от Тангра защитиха славата на формацията на фестивала „Слънце, радост, красота” в Несебър.

18 възпитаници на Дорина Инджова от младшата възраст се завърнаха с отличия от участието си в традиционния международен фестивал, който се провежда в амфитеатъра в Несебър. Те се състезаваха във съвременни и характерни танци, начинаещи – до 7 години, 7-10 години и 11-14 години. С първи мяста от престижния форум на изкуствата за деца са Даниела Данайотова (соло съвр. танци),  дуетът Мирослава лилянова и Румяна Георгиева. С второ място в характерни танци е груповото изпълнение на малките от Тангра, а във възрастова група до 7 год. дуетът на Яна Стоянова и Виктория Овчарова са на трето място.

„Водните духчета” успяха да се класират четвърти, в тяхната възрастова група има голяма и силна конкуренция от руските танцьори.


Слънцето грее толкова силно, че децата не могат да гледат. Но искат да танцуват и успяват

Температурата на сцената на амфитеатъра в Несебър е 50 градуса в 12 по обяд, когато започва продрамата на фестивала. Малката Еда, обаче си изиграва танца и едва след поклона слиза от сцената, за да получа първа помощ от повиканата от организаторите линейка. Докато танцува, те ходилата и се покриват с мехури от изгаряния.

Над 4000 са участниците в тазгодишното издание на фестивала, от 11 държави. Организатори са от община Несебър, МОМН, и Детски център. Съдийството не е по правилата на БСТФ, регламентите са други, но и при тези различни условия децата се представиха добре и бяха оценени от авторитено жури, е доволна Дорина Инджова.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини