От х:

Днес в x:

Полицията гони невинен по улиците на Хасково. Преглед на регионалния печат

Екшън с полицейско преследване се разигра по улиците на Хасково, пише вестник "Новинар Юг". Общинска полиция преследвала и накрая задържала автомобил, считан за нелегално такси. На всичкото отгоре, някой бил видял шофьора да излиза от питейно заведение, тоест значи кара пиян. И понеже носи звучното ромско име Демир Маджаров има всички основания за проверката подплатена със солидна доза пъчене на мускули.

Резилът на ченгетата обаче станал пълен, след като лъсна, че в колата на Демир освен семейството му, не се намират други, още по-малко нелегални пътници за селото му Криво Поле. Даже внучето на Демир било болно и шофьорът се вайкаше че полицаите му губят времето. Всъщност се чакаше дрегер. Ама и алкохолната проба се оказа отрицателна. Нали, не всеки, който влиза в кръчма излиза пиян, както и не всеки който влиза в полицията е полицай или престъпник.  За да не са капо, общинска полиция направи акт за неработещи аварийни светлини.

Що се отнася до нелегалните таксита, практиката не може да се пресече, след като хората имат нужда от услугата и повсеместно свидетелстват в полза на шофьорите, когато ги спре полиция. Както се казва-кауза пердута.

"Килърите отложиха делото Билла", на стр.3. Заради делото Килърите водено в Шумен, адвокатката на кмета Розалина Апостолова не успяла да бъде навреме за делото БИЛЛА в Хасково и то бе отложено за втори път по нейна вина. Общо 5-то отлагане от октомври миналата година. В делото се съди кмета на община Хасково за умишлена безстопанственост, която е нанесла щета на общинският бюджет от 113 хиляди лева. Чакат се само заключителните пледоарии по делото, тоест 1 заседание. Но г-жа Апостолова я няма.

Не мисля, че някои освен криминалните репортери, се интересуват къде и какви са и ангажиментите на г-жа Апостолова. Ако нас ни призове съда никой няма да се съобрази какъв служебен ангажимент имаме и даже могат да ни доведат с белезници, след като преди това ни глобят за неуважение на съда. Българската Темида си има двоен стандарт. А това че вече 9 месеца, завършено дело не може да приключи говори зле или за способностите или за безпристрастността на съдебната ни система..

"БГ антирекорди: 80 тона краставици от декар" -чело. Земеделските производители лъжат та се късат, лансира идея аграрният министър Мирослав Найденов. По време на посещението си в Хасково даде и пример-земеделец се опитал да дръпне субсидия като декларирал че вади 80 тона краставици от декар. Нормалното е от 3 до 5 тона. Друг пък очертал като пасища 10 000 дк...скали.

Наред със земята на Левски, това е и земята на Андрешко. Само че Андрешковците са повече.

"Академикът на Гоце тоже агент" заглавие над главата, което се нуждае от превод. Гоце е агентурният псевдоним на президентът Георги Първанов, а странната думичка "Тоже" означава "също" на руски език. Още като ни видиш русизмите и веднага се разбира че сме били 16-та република на СССР.  Пък се чудим що комунизма е жив...

В статията иде реч, че акад. Васил Гюзелев също бил вербуван от службите на държавна сигурност в миналото. Видният изследовател на българското средновековие е наричан академикът на президента, защото  е преподавал на Първанов в студентските му години.

Не можем да пропуснем и събитието: Със служебна победа с 3:0 Хасково си проправи път до решителен мач за влизане във В група. Заглавието изведено със снимка на първа е "Боят настана: "Хасково-2" на мач от В група". Победата нагарча леко, щото е извоювана в коридорите, след поражение на терена. Хасковските футболисти трябва да имат още едно наум- че може да нямат стадион, след като съоръжението наречено ст. "Хасково" е предложено за даване под наем за 10 години.

"8 души с усложнения след нелекувана лаймска болест", чело на "Хасковска Марица". Пациенти с нелекувана лаймска болест са получили тежки усложнения година по късно. Сега започва сезонът на кърлежите и ако ви се случи да бъдете ухапани, не се самолекувайте, а бързайте при специалист, съветват лекари.

"Делото Билла пак отложено, защитата на кмета ангажирана". Тезата на вестника, защитавана в няколко броя е,  че това е начин порцеса да се провали и се върне в самото му начало. Предпоставките за този сценарий са налице. Съдията Росен Русев е единствен кандидат за спецсъда "Антимафия" и ако стане, ще си даде отвод по делото. Която означава то да бъде върнато в самото си начало, след като сега си е в самия край. И така още няколко години размотаване по съдебните зали. Според прокурор Петър Мидов, цитиран от вестинка, има шанс Русев да си завърши делото дори и да отиде в София. За целта ще се командирова в Хасково за заседанията. Пак според Мидов обаче, вчера имаше шанс и за така наречения "резервен защитник" ако титулярът на защитата, в случая г-жа Розалина Апостолова, не може да дойде. Само че този шанс така и не се осъществи.

"Вкарват и "Алеко Константинов" в схемата с падането на запора" водещо на стр 2. Сградата на бившето ОУ "Алеко Константинов" да бъде предложена за обезпечение на фирма Европът, чийто иск за 3 млн лева запорира сметките на общината. Адвокатите на фирмата са категорично против да приемат имоти с неуточнена цена за обезпечения, но хасковският съд вече разреши паркингът на ТК 21-век да послужи за такава мярка. Така запорът бе намален наполовина. Ако "Алеко" влезе в схемата, то на общината ще останат блокирани само 200 хил.

"Опиянението от властта ражда абсурди" от стр. 1-ва и развито на стр 5-та. Дългогодишни властимащи в региона се взеха за богове и реших,а че всичко им иде отръки. В резултат се нароиха паметници на грандоманщината и недалновидността. След 20 годишно управление кметът на Стамболово припозна селото си като световен голф център. После като световен ски център. Накрая си остана с тютюна. Сред списъкът с "паметници" е и оражневият мост над Кърджалийска по който никой не минава. Пак на тази улица има култовото "кръгово без кръстовище". Да напомним, че кметове искаха да има летище в Узунджово и две в Свиленград.

Регионът-авиоцентър!Почти като първомайски лозунг от времето на соц-а.

Това бе по-интересното от днешната преса

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини