От х:

Днес в x:

Необозначен ремонт и несъобразена скорост обърнаха тир

Тир се преобърна на международен път Е-80 близо до разклона за село Поляново. Въпреки значителните материални щети по возилото, шофьора се отърва само с охлузено коляно. Возилото се бе търколило извън пътя и не затрудняваше движението. Затрудняваше го започнал днес ремонт на 500 метра от пътното платно.

Според водача на тира-Светослав Иванов от Казанлък именно липсата на знаци че пътя е в ремонт е довело до инцидента. „Пред мен имаше циментовоз. Намали рязко, по неизвестна за мен причина и за да избегна катастрофата завих на дясно“. За зла участ край пътя имало плитко дере и претоварения с ПВЦ тръби камион, се преобърнал. Светослав се кълне че не е карал с повече от 50 км в час. Макар че ако пътят не е в ремонт, разрешената скорост по пътя би била 90 км в час. Точно шофьорите на тировете не са известни като радетели на бавното шофиране.

Думите на шофьора го вкараха с полемика с представителите на пътното, които извършваха ремонта. По думите им има ясен знак на изхода от Харманли че пътя се ремонтира. „Колко знака да сложим за еднодневен ремонт?“

Тирът на Светослав е пътувал от Измит/Турция/ за Москва. Снощи влязъл в България, днес крайната му точка била Русе. „Почивал съм 24 часа преди това“ изпревари въпросът ни шофьора.

Полицаи от Харманли и Хасково разследват инцидента и временно регулират движението по Е-80. На водача е направен тест с дрегер, който е отрицателен. Взета му е и кръвна проба, чиито резултати още не са известни.

Г.Христов

Светослав Иванов
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини