От х:

Днес в x:

Фани годна за кмет. Ортопедията остана без шеф. Преглед на регионалния печат

"Фани годна за кмет" констатира в челно заглавие вестник "Новинар юг". Депутатката Фани Христова вече отново е хасковлийка. Преди две години стана "софиянка" за облекчени условия на лизинг за новата си кола. Сега обаче адресната и регистрация отново е в Хасково и дамата може съвсем законно да се кандидатира за кмет. Тя е една от вътрешните номинации на ГЕРБ за кмет на Хасково. Според приетият вчера избирателен кодекс пък, уседналостта на кандидатите трябва да е 4 месеца. Така, няма законни пречки ако г-жа Христова реши да поиска кметския стол. Абсурдно е, но отново съм хасковлийка, коментира самата Христова. От 10 години в България е отпаднало социалистическото жителство, така че хората не могат да се делят на софиянци или хасковлии, логично заключава Фани.

Друг е въпросът, че в съвременният български капитализъм има една симпатия към феодални привички. Особено в Хасково. Кметът трябва да е хасковлия, хасковски фирми трябва да строят в Хасково и прочие. Както се казва-по добре пръв на село отколкото някой си- някъде.

"Съдът отмени продажбата на хирургичния блок". През 2009-та година старото мнозинство на Обс преобразува собствеността на недостроения хирургичен блок и го подготви за продажба. Кметът представи варианти имотът да се размени за дяловете на община Хасково в областната болница или пък откриване на частен инвеститор, с помощта на който да се завърши този паметник на здравеопазването в Хасково. Обаче бе пропусната малка подробност-блокът не е собственост на общината, че тя да се разпорежда с него, а на държавата. И съдът отмени това решение.

"Черно възнесение в Симеоновград" 40 дни след смърта на рожбите си, родителите на 6-та убити в катастрофа симеоновградски младежи настояват минималното наказание за убиец на пътя да се увеличи с 5 години, а престъплението да се разглежда като предумишлено убийство. Иначе може да се стигне до абсурда, шофьорите камикадзета да получават условни присъди, щото престъпленията им се третират от закона като неумишлени. И още един абсурд-назначен е личен психолог на 23 годишния Данаил Георгиев, който в пияно състояние предизвика трагедията в Симеоновград. А примерно за оцелялата по чудо Мария-Луиза или за родителите, които загубиха децата си-няма такъв. България.

"Внасят делото за рекет срещу Добринка" водещо на крими страницата. Общинската служителка от Екопрогрес която изнудвала хора за да ги назначи на работа в предприятието, е с готов обвинителен акт. Ако бъде призната за виновна, може да получи присъда от 3 до 10 години затвор и глоба от 20 хил лв.

Пак пред Темида днес застава и търговецът от Козлец Кадир Кадир. Той е обвинен в проповядване на Джихад-свещена война на мюсюлманите срещу неверниците. Обвинението се крепи на открити книги с подобно сдържание в дома на търговецът и свидетели, които твърдят, че той ги е вербувал да станат членове на забранена/в Турция, не у нас/ секта. Все спорни предпоставки.

Прегледайте в домашната си библиотека дали имате съчинения на Ленин, Сталин и Тодор Живков. Да не се окажете обвинени в комунизъм, който както знаете е забранен в повечето европейски страни. Комунизмът, като всеки тоталитаризъм, проповядва терор на малцинството над мнозинството.

"ВАС: Общината не може да продава хирургичния блок" над главата в "Хасковска Марица" След като няколко решения на "новото мнозинство" в Обс бяха отменени от съда като незаконосъобразни, ето че и старото мнозинство можело да взима незаконни решения.

"Вдигат социален дом до ромското гето"-чело. Центърът за настаняване на деца с увреждания от семеен тип ще бъде в кв. Република. Планът за застрояване е одобрен от кмета Иванов. Хората от квартала обаче твърдят, че процедурата по уведомление на съседите не е спазена и събират подписка срещу решението. Някои от живущите там, като Димитър Кирков, ще бъдат буквално зазидани от новия строеж. В "Република" напоследък протестират срещу какво ли не-от антените на мобилните оператори плюс разкопаните улици, а сега и срещу нови строежи.

Отделен е въпросът, защо център за адаптация на деца с увреждания трябва да бъде до ромското гето със съпътстващата го шумотевица и свръх оживеното място около училище Г.С.Раковски и АГО. Страшно възстановяване и адаптиране ще падне за децата с увреждания.

"Започва се!" Добрата новина е че от утре въдичарите съвсем законно ще могат да замятат такъмите. Затъжиха се , защото по времето на риболовната забрана министърът не им отпусна дори един разрешен водоем. Страхотна снимка на страница първа-невръстен рибар само по плувки, замята половин дузина въдици с характерния за рибарите блясък в очите. Наслука!

Тържественото честване на деня на Ботев и загиналите за свободата на България, литийното шествие до параклиса "Възнесение господне" по повод Спасов ден, са другите теми застъпени във вестника и илюстрирани със снимки.

"Шефът на Ортопедията напуска, отлагат конкурса за нов". Дългогодишният началник д-р Румен Иванов е в платен годишен отпуск и май няма намерение да се връща. Никой от работещите в отделението не си е подал документи за длъжността шеф. А конкурс за такъв трябваше да се извърши до края на юни за всички отделения в болницата във връзка със закона за лечебните заведения. Очакваше се настоящите началници да преподпишат. Д-р Иванов обаче май няма да го направи, а никой от 4-мата други лекари в отделението няма изискваната за шефска длъжност квалификация по здравен мениджмънт. Конкурсът за началник на това отделение е отложен за есента.

Има и друга любопитна подробност. Единственият мераклия за това е д-р Георги Фотев, който е работил там до средата на 90-те години. После обаче е натирен от болницата заради шумен скандал. Има репутацията на конфликтна личност, която ще изгони ортопедите от отделението. "Всички треперят от страх" потвърждава самият лекар пред репортер на вестника.

И пациентите треперят като влизат в ортопедията. Сега трептението ще е солидарно с лекарите. От физиката обаче знаем, че резонансът от прекалено силни трептения води до счупвания, а точно това не е най-добрата визитка за едно ортопедично отделение.

Това бе по-интересното от днешната преса.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини