От х:

Днес в x:

Нова изложба за Ирина, тя вече се усмихва

Румяна Фрик пред картините си в галерия "Кредо"

Средствата от продадените в изложбата на Румяна Фрик картини ще бъдат преведени за лечението на Ирина Мишонова. Благотоврителната експозиция е подредена в галерия „Кредо“ в Клуба да дейците на културата. След катастрофа преди година 20-годишното момиче изпада в будна кома и за лечението й са необходими между 2 000 и 5 000 лева месечно, в зависимост от изписаните лекарства, рехабилитацията и специалната храна. Възстановяването е много скъпо, защото няма нито клинична пътека, нито необходимите за лечението условия в болниците. За мен Ирина е в съзнание, тя вече се усмихва, коментира по телефона майката Татяна Мишонова.

Притисната от безизходица, тя е продала апартамента си в Хасково и е наела квартира в София,където достъпът до необходимите специалисти е по-лесен.

Ирина Мишонова катастрофира на 4 май 2010 година между селата Клокотница и Горски извор. Тя бе приета в хасковската болница в контактно състояние, с диагноза счупен крак и фрактура на таза. На следващия ден обаче състоянието й рязко се влошава и тя изпада в будна кома.

Румяна Фрик не за първи път участва в изложба, която събира средства за лечението на Ирина. Благодетелката е родена в Хасково, но от 9 години живее в Бюлах, Швейцария.

Haskovo.net

Ирина Мишонова преди катастрофата
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Последни новини