От х:

Днес в x:

Рушкат кея на Паришеви. Осъдиха кмета. Преглед на регионалния печат

"Рушкат и кея на Паришеви" анонс над главата в "Новинар юг". Съдът е отхвърлил жалбата на свиленградският бизнесмен Парко Паришев срещу събарянето на незаконният му кей край вилата му в Ставри Димитрово.  Както е известно ДНСК постанови, че цялото село, редки изключения, подлежи на събаряне. Две от съдебните решения са именно за имоти на Паришев-кея и масивната ограда на къщата му. Другото което подлежи да отиде под багерите-самата къща и частният параклис, се обжалва в съда.

"Прокуратурата погна Сиренето". Прокуратурата погна харманлийският бизнесмен Никола Вълев известен с прякора Сиренето. Издавал документи с невярно съдържание, които са се използвали пред митница Свиленград.

"Първи етнофест без Доктора" Става дума за етнофестивала в Минерални бани, който за първи път се провежда без основателят си д-р Желязко Христов, който почина миналата година. 2 хиляди деца от 6 държави уважиха празника.

"Само 4-ма искат да спрат цигарите". Признанието е на регионалната здравна инспекция и звучи още по фрапиращо на фона на периода от време-първите 5 месеца на тази година.

"3 извънредни докладни за 500 000 лева в петък" от стр.2. Този петък ще има извънредна сесия, понеже редовната пропадна, поради липса на кворум. Кметът Иванов вкарва 3 извънредни докладни финансирани за около половин милион лева от европейска програма за сътрудничество България-Гърция. Съветниците ще дебатират "Културни елементи на религиозния туризъм", "Кампания срещу младежкото насилие" и "Интегрирани зелени градове".

Подобни отвеяно звучащи формулировки означава чисто и просто, че има някакви пари за усвояване и хора които искат да ги усвоят. По същество подобни проекти са преливане от пусто в празно.

Също проект, но доста по реален, касае ремонтът на пътя от Хасково до Ханче клокотница. За него е отпусната европейска пара в размер на 3.5 млн лева. Това е единствената точка от стария дневен ред, която ще се гледа на новото заседание.

"Окончателно:Георги Иванов осъден за клевета", водещо в "Хасковска Марица". Бившия общински съветник Димитър Шалапатов, най-накрая осъди кмета Иванов за неверни твърдения които градоначалникът отправи към него. През 2009-та година Кметът Иванов изказа публично две позорящи твърдения за Шалапатов, които доволно подробно бяха тиражирани от двете/тогава/ регионални телевизии плюс Дарик Радио. Ставаше въпрос за обвиненията на кмета, че Шалапатов не си плаща здравните осигуровки. Иванов дори подаде сигнал до прокуратурата. Само че проверката показа че Шалапатов е изрядден платец. Грешка която ще струва на кметът Иванов 2 500 лв глоба, 3 хиляди лева обезщетение и неизчислено сума за адвокатски хонорари и разноски по делото. Повечето хора биха казали, че тази грешка е скъпа.

"Атаман блокира сметките на Стамболово?" От любимите заглавия с питанка. Статията анонсира че Атаман МОЖЕ да блокира сметките на община Стамболово заради неразплатени 63 хиляди лева. Може ама НЯМА да го направи. Щото, както казва шефът на Атастрой, общините трябва да работят. Но казва и нещо друго: "Бизнеса се превърнахме в спонсори на местната власт". Звучи познато.

ДКЕВР: Токът поскъпва от юли с 1.7 на сто. Регулаторът позволи само толкова, след като долните австрийци от ЕВН искаха 5 на сто. / Седалището на ЕВН е в Долна Австрия-Бел.А/

"Любопитство и родители тикат децата към първата цигара" водещо на страница втора. Анкета на Здравната инспекция по повод световния ден за борба с тютюнопушенето. Здравните инспектори са анкетирали 500 деца от хасковски училища. На половината родителите им пушат. Съответно, всеки 5-ти 8-класник пуши. Процентът се променя драстично при средношколците и то не в полза на въздържателите. По признание на самите гимназисти, в техните класове пушат две трети, че и повече, от съучениците им.

Това бе по-интересното от днешната преса.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини