От х:

Днес в x:

"Борислав" тресна първенеца с 3:2

Сензационна победа с 3:2 срещу първенеца в тазгодишното първенство в "А" Областната група "Сокол" (Марково) постигна първомайският "Борислав". Нашите излязоха пределно мобилизирани срещу силния си противник, въпреки че в състава им личаха имената на няколко юноши. На терена не се появиха опитните защитници Владо Тилев и капитанът Таньо Бончев. Соколите пък, вече осигурили си първото място, се пазеха повече за баража за влизане във "В" група.

Първомайци дръпнаха в резултата с ранно попадение на Петко Василев. Малко по-късно Николай Папазов бе изведен зад защитата на гостите, финтира вратаря и удвои преднината на "Борислав". Ужасен от развоя на мача, реферът реши да върне интригата и свирна смешна дузпа за марковци, след която резултатът стана 2:1. За разлика от главния арбитър, със завидна компетентност в ролята на страничен съдия се изяви стегната блондинка, която събираше погледите на публиката.

Веднага след почивката гостите успяха да изравнят, след като техен нападател бе оставен непокрит в пеналтерията на нашите, овладя топката спокойно с гърди и с красив изстрел прониза първомайската врата. Домакините обаче не паднаха духом и продължиха да нападат. При една атака Папазов бе съборен в наказателното поле на "соколите" и сам реализира отсъдената дузпа. До края на мача марковци пропуснаха две чисти положения, след като техни нападатели изскачаха сами срещу вратаря Топалов, но първомайският страж показа висока класа. Нашите също можеха да вкарат, но марковският голкипер отрази къде с вещина, къде с късмет три последователни шута в рамките на секунди към своята врата.

В края на мача дебют за представителния тим на "Борислав" записа 14-годишният Динко Митрев. От есента младата надежда на първомайския футбол ще се развива със футболната академия на "Литекс".

Костадин Момчилов

Блондинката-съдия прояви завидна компетентност
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини