От х:

Днес в x:

В Първомай ушиха нови знамена гиганти за границата с Турция

Това знаме, ушито в Първомай, ще се вее на входа на България

Две знамена – българско и европейско, с размери 9 на 15 метра бяха ушити вчера в Първомай. Както е известно, местната фирма на Атанаска Велчева е една от трите в България, лицензирани за изработване на национални флагове. Освен 270 кв. м плат, за звездите на знамето на ЕС са използвани още 12 квадрата със страна 90см. А за да бъдат правилно разположени, на шивачките се наложи да влязат във физкултурния салон на ОУ “Св. св. Кирил и Методий“. Макар с внушителни размери, това не са най-големите знамена, произведени от първомайските шивачи. Преди няколко години те са ушили трикольор и европейско знаме с размери 22 на 15м.

Знамената са поръчани от областната управа на Хасково преди месеци и ще красят граничния пункт на Капитан Андреево. Новите флагове ще сменят старите със същите размери, които бяха тържествено издигнати на 3 март 2009 година в присъствието на бившия премиер Симеон Сакскобурготски.

Любопитно съвпадение е, че поръчката е изпълнена в деня, в който областен управител на Хасково стана родената в Първомай Ирена Узунова. Тя е възпитаничка на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“.

Теди Кирякова

3 март 2009 г. Огромните знамена бяха издигнати тържествено на граничния пункт Капитан Андреево
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини