От х:

Днес в x:

Трибагреникът се вее до паметника морена на загиналите за Освобождението на Хасково

Изображение 1 от 2

     Българското знаме бе издигнато днес на пилона до паметника морена на загиналите за Освобождението на Хасково. Знамето е с размери 1,50 на 3,50 метра. Пилонът е с височина 9 метра. Кметът Добри Беливанов бе на мястото за да проследи реализацията на   идеята си за облагородяването на мястото около паметника.

    Около морената е оформено пространство с бели камъни, поставя се осветление. До дни около паметника ще бъдат засадени нови растения. 

    Проектът за ремонта около паметника е изготвен от дирекция „ Архитектура, градоусторйство, строителство и инвестиции“ на общината. Реализира се от служители на ОП „ Екопрогрес“. До 6-ти септември, когато се чества Съединението на България в Хасково, ще бъдат издигнати около 500 нови български трикольори и с герба на Хасково. Подменено е знамето на пилона на Ямача, предстои подмяната на големите флагове на входа на Хасково от Димитровград. 

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      No
      Nostradamus
      5 -1
      19:28, 1 сеп 2017
      Там трябваше да се вее едно добре смазано въже и на него всичката сган, дето доведе града до просешка тояга. Бог да пази България!
    • 2
      Ам
      Ама че лъжи
      5 0
      20:03, 1 сеп 2017
      500 знамена???? Че то в цял Лондон за олимпиадата развяха едва 300. Къде в Хасково ще вейнат 500 флага? Фантасмагории и надувки. Кого лъжат от общината и защо?
    Последни новини