От х:

Днес в x:

Кметът Иванов не пуска TV7 в Хасково, Бареков в хотел „Европа“

"Гореща точка" с Бареков. Снимка: TV7

Кметът на Хасково Георги Иванов отказа на TV7 да позиционира своята мобилна сцена на територията на града, за да излъчи на живо местните проблеми, забележителности, таланти и актуални теми, съобщиха за Haskovo.net от телевизията.

Хасково и регионът трябваше да бъдат шестата дестинация от националното турне на TV7, пишат в писмо от медията, получено на електронната ни поща.

"Получихме отказ от кмета Георги Иванов по електронна поща. В него пиарът на общината ни уведомява, че проектът "ТV7 в България" няма да се реализира в град Хасково. Помолен за коментар, Иванов категорично отказа да аргументира причините за отказа си и заяви, че не е длъжен да ни дава обяснения", сподели Николай Бареков, директор на „Новини и публицистика” в TV7 и водещ на сутрешния блок „Бодилник”.

Пиарът на общината Бояна Тодорова коментира за Haskovo.net, че такъв отказ наистина е имало, но кореспонденцията била отпреди месец. Вчера обаче екип на телевизията се срещнал с кмета Иванов и записал интервю с него.

Отказът на кмета на Хасково е прецедент, досега не са ни отказвали никъде в страната, коментираха от телевизията. Имало градоначалници, които не искали да участват в откритото студио, но не си позволявали да го забраняват. Кметът Георги Иванов също отказал участие.

Въпреки това репортерите на TV7 ще бъдат в региона, за да отразят случващото се на територията на общината чрез преки включвания за новините и сутрешния блок, уверяват от телевизията. Рубриката „Гореща точка“ с Николай Бареков (част от сутрешния блок „БОдилник”) ще бъде излъчена от територията на Хасково в четвъртък, 19 май, но ще се заснеме от импровизирано студио в хотел „Европа“, а не от площада на града, както било планирано.

Като част от проекта „TV7 в България” в Хасково трябваше да се реализират и конкурсите „Бъдещите таланти на България” и „Момиче на времето”, както и безплатен за гражданите на града концерт на популярна група, пишат още от телевизията. Тези инициативи обаче отпадат.

Проектът „TV7 в България” стартира на 11 април и включва 34 български града, които ще бъдат посетени от TV7. Целта на проекта е да скъси дистанцията между лицата от екрана и обикновения зрител и да даде възможност на хората от различни части на страната да споделят както проблемите на техния град, така и нещата, с които се гордеят и които са се превърнали в символ на града.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини