От х:

Днес в x:

Общината не разрешава да бъдем недоволни

Мирен пешеходен протест срещу мизерията готвят отново хасковлии

Община Хасково не разрешава да бъдем недоволни, съобщи представителят на сдружение сила за Хасково Николай Драгиев по повод готвения протест срещу високите цени и мизерията в България. Насрочения за 15-ти май, неделя по обяд, пешеходен протест пред зала Дружба, не получил разрешение за провеждане от кметството. Мотивите били изложени от секретаря Атанас Димитров: Поради неясни искания и предложения.

Това е 4-я пореден протест, който гражданите организират в Хасково. Исканията са били винаги едни същи и достатъчно конкретни, коментира Николай Драгиев. Главните са-солидни глоби за монополите в България, които държат изкуствено завишени цени на горива храни и услуги. Държавата да влезе в ролята си на регулатор и либерализира пазара за горива. Адекватни закони за защита на гражданите от произвола на монополите. По-висок стандарт на живот и работа, което да върне младите в България.

Кое му е неясното, риторично запита Драгиев. Ако нищо не се направи България ще изпадне в колапс, предупреди 24 годишният хасковлия. Именно младите са ядрото на протестите които разтърсиха на няколко пъти града, но не доведоха до никакви екцесии.

Протестът в неделя не е отменен, категорични са организаторите. И призовават всички хасковлии на които не им е все едно какво се случва с тях и ЗАЩО се случва, да ги последват в пешеходния протест пред зала дружба от 12.30 часа.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини