От х:

Днес в x:

Георги Иванов се предлага на ДПС. Тир уби сина на Червения. Преглед на регионалния печат

Георги Иванов се предлага на ДПС, анонс над главата в „Хасковска Марица”. Дописката е водеща на 2 страница. По информация на изданието кметът на Хасково е провел тайни срещи със селски кметове от догановата партия, като ги е уговарял да работят за него на предстоящите избори. Уговорката била това да си остане тайна. Градоначалникът търсел подкрепа и от депутатите на движението Гюнер Сербест и Юнал Лютфи. С последния вече били проведени няколко тайни срещи.

40 лева наем на държавно лозе, 6 лв. за ливада, водещо заглавие от първа страница в „Хасковска Марица”. Обявен е търг за отдаване под наем или аренда от държавния поземлен фонд. Документи се приемат до 20 май, а наддаването ще е 5 дни по-късно.

Осветиха параклис край Царева поляна, друг акцент от 1-ва. Храмът бе осветен на Гергьовден..

И пилешко поскъпна, пише още на страницата. За около седмица цената се вдигнала с над 7 на сто по магазините в Хасково.

Обвиненият в отвличане и изнасилване Теньо остава в ареста, водещо заглавие на 3-та. 29-годишният хасковлия Теньо Стоилов – Лудия страдал от тежко разстройство на личността, показвали медицинските документи.

Данаил още в болница, проявявал агресия, друг акцент от 3 страница. 23-годишният Данаил Георгиев, който уби с колата си шестима младежи навръх Великден в Симеоновград, е излязъл от комата, но проявявал агресия към медицинския персонал и към близките си, пише вестникът. Той все още не знаел, че е причинил смъртта на младите хора. До дни ще бъде изписан и тогава вероятно ще му бъде повдигнато обвинение.

Конуш склони глава пред паметта на фронтоваци, заглавие на голям материал на 4 страница. В него се описва откриването на паметната плоча на 93 фронтоваци, загинали на бойното поле.

Охранителна фирма прибира парсата от левчето за вход в болницата, разследване на 5 страница. Каква част от левчето, прибирано на бариерата на МБАЛ Хасково отива в болницата и какво – в охранителя „Секюрити глобал”, остава тайна. Според вестника в други градове таксата за вход в лечебно заведение била атакувана в съда и обявена за незаконна.

Тир уби сина на Червения, заглавие над главата в „Новинар юг”. 34-годишният Янко Колев бил влачен 20 метра от тежкия камион край паркинга на 5-и километър. Загиналият бил син на собственика на комплекса Добри Колев – Червения.

1 зъболекар на 1270 в областта, водещо заглавие на първа страница. Лекарите са 4 пъти повече от стоматолозите, допълва изданието. Данните са от НСИ.

Легията отстрами войската на 6-и, акцент от втора страница. 20-ина членове на офицерската легия „Раковски” отдали почит на загиналите летци край яз. „Студен кладенец”. При нощен полет през 1992 година там загинаха Дойчин Бояджиев и Емил Тодоров. Капитан Дойчин Бояджиев е основател и първи председател на легията.

Младен окончателно в ареста за убийството на баба Милка, водещо на 3-та страница. Обвиненият за извратеното убийство на старицата в село Корен Младен Младенов остава в зад решетките, потвърждава апелативният съд в Пловдив.

Хасковска „мечка” с евробронз от Пилзен, акцент от спортната страница. Тукашният състезател по силов трибой Ростислав Петков се върнал с бронзов медал от Чехия.

Лудия превъртял от катастрофа и бой, заглавие на голям материал на фолиото – 6 и 7 страница. В текста се описва историята на Теньо Стоилов Лудия, който бе задържан за изнасилване на 26-годишна димитровградчанка миналата седмица. Зад гърба си Лудия имал 11 присъди, две от тях са за сексуални посегателства. А е имало и случаи, когато му се е разминавало, става ясно от текста.

Първият „Любимец 13” се качва на крушата, акцент от 12 страница. Става дума за първия носител на наградата „Любимец 13” – актьорът Валентин Танев. Той гостува на сцената в Димитровград задено с Малин Кръстев в постановката „Лазарица” на покойния Крикор Азарян. Спектакълът ще се играе на 18 май.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини