От х:

Днес в x:

Върнаха Славея Славова като главна сестра в МБАЛ-Хасково

Производството срещу Славея Славова е прекратено и от днес тя е отново на работа в хасковската многопрофилна болница на предишната си длъжност като главна сестра.

Новината потвърди самата Славея Славова. „Не желая да коментирам повече, стана ясно че не аз съм МОЛ/материално отговорно лице/“ лаконична бе г-жа Славова. Преди 8 месеца тя бе обвинена в длъжностни престъпления и отклоняване на 200 хиляди лева от болницата. Парите били за ремонт и апаратура. По искане на прокуратурата Славова бе отстранена от длъжност за да не пречи на разследването. Извършеното разследване обаче не откри доказателства за това деяние.

Макар да отказа коментар, Славова призна че макар и на старата си длъжност, за нея нещата не продължават по старому. Още преди месец тя била уведомена от прокуратурата за възстановяването си на работа. Тя обаче пожелала да ползва още месец от полагаемият и се отпуск.

„Днес разбрах че е на работа, вчера бях в София“ потвърди и началникът на МБАЛ Хасково д-р Тодор Пандов. Той също не коментира подробности по възстановяването на старшата сестра. На въпроса има ли други подведени под отговорност за отклонените 200 хиляди, ни препратиха за отговор към прокуратурата.

По неофициална информация, отговорност за липсващите пари ще бъде търсена от предишното ръководство на хасковската МБАЛ, по чието време са извърщени длъжностните престъпления. Припомняме че по времето на отстраняването на Славова, вътрешно разследване на болницата доведе до уволняването и на главната склададжийка Юлия Пачеманова за констатирани липси.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ve
    Veni_1304018624
    3 -2
    22:23, 28 апр 2011

    Imate golqma gre6ka.Po-dostoina e ot vsi4ki drugi,koito  v momenta u4astvat v upravlenieto na MBAL-Haskovo.A za mrasnite i bezkrupolni raboti se obarnete kam Ivanov, Pa4emanov,Pandov.................

Последни новини