От х:

Днес в x:

Сблъсъкът на титаните: Част II

Довечера целият свят ще впери поглед във финалния двубой за Купата на Краля в Испания, противопоставящ един срещу друг непримиримите вечни съперници Барселона и Реал Мадрид. Това е и вторият спектакъл от марката „Ел Класико” в рамките на само няколко дни. Както е известно в събота „белия балет” и каталунците разделиха точките на „Сантяго Бернабеу” в мач от Примера Дивисион, завършвайки наравно 1:1. Довечера двубоят ще е на неутралния стадион „Местая” във Валенсия. Най-хубавото за всички, обичащи най-великата е игра е, че кулминацията между Барса и Реал тепърва предстои. Съдбата реши да събере двата отбора и на ½-финал в Шампионската лига. Там срещите ще бъдат още по-оспорвани, тъй като ще са на разменено гостуване. Първо „лос бланкос” приемат „блаугранас” в испанската столица, а след това Жозе Моуриньо и компания ще излезнат на „Камп Ноу”. Очаква се двата отбора да се срещнат и в края на август месец, тъй като тогава ще трябва да излъчат и победител в турнира за Суперкупата на Испания, отново в два поредни мача.

БАРСЕЛОНА

Съвсем спокойно може да се каже, че Барса вече си осигури титлата в Ла Лига. Възпитаниците на Пеп Гуардиола имат аванс от цели 8 точки пред Реал, а и програмата на „кралския клуб” до края на шампионата е далеч по-тежка от тази на каталунците. Довечера испанският шампион ще подходи с различна нагласа. „Лос кулес” са най-титулуваният отбор в турнира за националната купа. Барса има в своята витрина цели 25 трофея, a техният вечен враг има с цели 8 по-малко – 17. Барселона и Реал Мадрид са се изправяли 5 пъти един срещу друг досега на финала за Купата на краля, като "блаугранас" имат 3 победи, а "белите" - 2.

Добрите новини за наставника на „синьо-червените” са, че капитанът на тима Карлес Пуйол ще може да вземе участие в тазвечершния двубой, тъй като в събота получи травма, която впоследствие се оказа незначителна. Заради контузии срещата пропускат оперираният от тумор на черни дроб Ерик Абидал и нападателят Боян Къркич.

РЕАЛ МАДРИД

31-краният първенец на Испания все още може да спаси настоящия сезон. За целта обаче „кралете” ще трябва да докажат, че наистина са отбор от топ-ниво, като успеят да завоюват първо Купата на Краля, като победят вечния враг Барселона, а след това трябва да дадат всичко от себе си, за да елиминират каталунците и за Шампионската лига. Успеят ли да осъществят тези две тежки задачи, „лос бланкос” ще добавят в пребогатата си витрина първо своята 18-а Купа на Испания, а след това евентуално ще се борят за рекордната 10-а титла на Европа. Всичко това звучи много хубаво, но не и когато препятствието е наричаната от мнозина специалисти „извънземна” Барселона. Не на това мнение е суперзвездата на Реал – Кристиано Роналдо, който заяви, че „Барса е един много добър отбор от хора, но не и извънземни”.

Поради наказание срещата пропуска бранителят Раул Албиол, а контузени са Ласана Диара и Фернандо Гаго.

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ:

БАРСЕЛОНА:

Валдес – Алвеш, Пуйол, Пике, Корея – Бускетс, Шави, Иниеста – Меси, Вия;

РЕАЛ МАДРИД:

Касияс – Рамос, Пепе, Карвальо, Марсело – Кедира, Йозил, Алонсо, Ди Мария – Роналдо, Адебайор;

СЪДИЯ: Ундиано Майенко

СТАДИОН: "Местая", Валенсия

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини