От х:

Днес в x:

Циганска завист подпали кола и къща

"Джорадан" оглежда остатъците от Голфа си

Къща и лек автомобил изгоряха в среднощен пожар в квартал „Република“. Пожарът избухнал внезапно тази сутрин около 2.30 часа. Унищожен е фолксвагенът на Йордан „Джордан“, къщата му е оцеляла на косъм, макар че една стая е напълно унищожена. Стопанинът и съпругата му Зюмбюла в последния момент се измъкнали от пламтящата сграда и звъннали на пожарната. Междувременно събрали бригада, която да гаси огъня. Дошли два пъти повече сеирджии. Намесата на два противопожарни автомобила овладяла ситуацията.

Къщата на Джордан е в безименна пресечка на улица „Ястреб“. За разлика от паянтовите черупки около нея, прави впечатление че е стабилна, добре декорирана и обзаведена. Стопанинът вкарал малко парици, заработени с пот на челото в Англия. Спестил и за Голф 4-ка. Щял да започва и бизнес, макар че професията му в България е скромна-каруцар. Обаче му завидели.

„Какво късо бе, някой ми я запали“ отговори Джордан на най-честото предположение на огнеборците в такива ситуации-късо съединение.

Според комшии огънят плъзнал по колата и къщата за минути. Малко по късно гръмнал и резервоара на Голфа. Именно това събудило Йордан.

Според негови роднини, завист е в основата на пожара. Доста от махалата се пробвали в чужбина, но малцина се върнали с някой лев в повече. Още повече че Йордан не криел задоволството си от гурбета. Даже настоявал да го наричат „Джордан“. Това била новата му фамилия.

Никой, включително и потърпевшия, обаче не се нае да предполага кой е отговорен за пожара. „Тук не си поплюват“ бе лаконичното обяснение на предпазливостта.

Пожарът отвори работа на EVN които целия преди обед сменяха изгорели кабели.

Г.Христов

Всички бяха убедени че пожара е умишлен
"Е, останало е нещо за скрап!"
Дясното крило на къщата е унищожено. По другото щетите са минимални
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини