От х:

Днес в x:

Счетоводителка на училище отървава уволнение заради болнични

Счетоводителката на симеоновградското начално училище „Отец Паисий“ Боряна Георгиева, която бе нарочена че е източила 18 хиляди лева от школото през 2010 г, отървава уволнение заради болнични, научи Haskovo.net. За случая ви информирахме на 22-и февруари. Тогава вътрешен одит разпореден от кметицата на Симеоновград Милена Рангелова извади на показ злоупотреби с училищният бюджет. Те били за дейности разписани от главната счетоводителка които реално не били осъществени. Липсвали и закупени по фактури материали.

От ръководството на училището, които подадоха сигнала,, се заканиха че ще изчакат периода за обжалване и ще освободят Георгиева.

Обжалване така и не е постъпило, нито писмени обяснения изискани от директорката Донка Тодорова. Вместо това счетоводителката е излязла веднага в неплатен отпуск, а от половин месец представя болнични листове. В същото време от НУ „Отец Паисий“ са изискали проверка от Държавната финансова инспекция на цялата 2010-та година. Тази проверка още не е завършила.

От Регионалният образователен инспекторат обясниха, че евентуалното уволнение на счетоводителката е в ръцете на директорката, като неин работодател. То обаче ще падне в съда ако е връчено докато госпожата е в отпуск или болнични.

Просветата може да започне своя проверка само при предоставен готов доклад от държавната финансова инспекция.

Г. Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини