От х:

Днес в x:

Роси от „Байландо“ дебютира в „Южна пролет“

Роси Караджова участва в литературния конкурс за дебютна литература "Южна пролет"

Хасковлийката Росица Караджова, която стигна до финала на танцовото шоу „Байландо“, участва в националния конкурс за дебютна литература „Южна пролет“. Това обяви на брифинг шефът на дирекция "Образование, култура и социални дейности" в общината Ани Йорданова. В Бронзовия пегас тя се цели с киносценария „Ритъмът на сърцето“. Ученичката от гимназията по лека промишленост се надява по текста й да бъде заснет филм, в който да изиграе себе си.

Още двама млади автори от Хасково записаха имената си в литературния конкурс тази година. Славея Иванова дебютира с книгата си „Пророците и мафиите.Христо Калчев и Георги Стоев". С киноценарий участва Иван Иванов. Най-малкият представител на писаното слово в това издание е 12-годишната Цветина Пенева от Карлово.

За конкурса свои творби са изпратили 40 млади автори в жанровете поезия, проза и киносценарии. Поради липса на участници наградата за литературна критика и история няма да бъде връчена.

На 13 април огъня на Литературните дни „Южна пролет“ ще запали лауреатката за проза от 2007 година Десислава Тивчева. Същата вечер в театъра творчеството на писателя  Антон Дончев ще представи Иван Гранитски.

В традиционния базар на книгата ще гостуват 19 български издателства.

Христина Котларска

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини