От х:

Днес в x:

Фирма на кметски син дължи 65 бона за заплати. Щангистка отказва 2000 евро на азерите. Преглед на печата

Фирма на кметски син дължи 65 000 лв. за заплати, пише във водещо заглавие на първа страница „Хасковска Марица”. Информацията е от социалния министър Тотю Младенов, който вчера бе в Хасково. Фирмата е „Пим продукт”, в която собственици са синът на кмета на Хасково – Станислав Иванов, и двамата братя Филип и Илия Филипови. Това показала репортерска проверка в системата за фирмено разузнаване. Освен тази фирма още няколко дружества дължат заплати на служителите си.

С хватки подготвят служебна победа за „Нео Титан”, анонс над главата в „Марица”. Темата е на цялата 5 страница. Въпреки че официално няма собственост във фирмата, публична тайна е връзката на кмета Стефан Димитров с „Нео Титан”, пише изданието. Повод за материала е „Обявление за предварителна информация”, публикувано в „Държавен вестник”. Разследването на вестника показало, че договорът на „Нео Титан” за чистене на общината изтича през 2013 година. Тогава обаче не се знае кой ще е кмет. Затова според изданието Стефан Димитров подготвя юридическа врътка с нов търг, на който да спечели точната фирма, а срокът на договора да е до 2016 година.

ХАС върна жалбата на кмета за такса смет, водещо на втора страница. Административният съд върна на градоначалника жалбата му срещу ниските промили, за да я прецизира.

Пенсионери искат да плащат тока на НЕК, друго заглавие от страницата. Темата е вчерашната среща на третата възраст със социалния министър.

Фуат Гювен купи сградата на съвета, пише още в броя. Турският бизнесмен е спечели търга за продажба на административната сграда до общината в Свиленград с 1.79 млн. лв. без ДДС.

Валутни бюра оставени без охрана, акцент от 3-та. Проверката по обменните бюра е по повод заложническата криза в Сливен.

Сакарци скачат за победа над лидера Хасково 2, водещо от спортната страница. Тополовградчани готвели тъпани, музика и плакати за мача в неделя, когато ще им гостува хасковският отбор.

Уникална статуетка влезе в музея, водещо заглавие от първа страница в „Новинар юг”. Фигурката е на гръцки воин с много точно и детайлно изображение на мускулатурата и всички гънки на облеклото. Тя е сред 154-те предмета, иззети от иманяри, които влизат в музея в Хасково.

„Направи си сам” и в синята зона, акцент над главата на вестника. Става дума за стикерите менте, които вчера бяха засечени от инкасаторите. Новината е повод за коментара на 3 страница. В него иронично се подмята, че се очаква фалшифициране и на самата синя зона. Менте зона в менте държава. Точно.

Щангистка отказа 2000 евро на азерите, друг анонс над главата. Информацията е водеща за спортната страница. Щангистката Мая Иванова отказала предложение да вдига за Азербайджан. Оферта била 2000 евро. Причините – лични.

Хасковската рота се стяга за Либия, водещо на 2-ра. Вчера приключи подготовката на военните, те получават висока оценка и са готови за мисия. Която обаче едва ли ще е в Либия.

Трио търси своето начало в изкуството, обширен материал на 6 и 7 страница, посветен на изложбата на трима млади художници от Хасково. Експозицията е в галерия Форум.

80 файтъри се бъхтят в събота, водещо на 12 страница. В зала „Дружба” в събота започва националното ММА първенство, очакват се бойци от Пловдив, Варна, Бургас и Дупница.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков      

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини